Innfører barnefri sone

- For dem som ønsker ekstra stillhet.

BARNEFRI SONE: For dem som ønsker stillhet på reisen, kan sitte i en barnefri sone, men det koster ekstra. Foto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB
BARNEFRI SONE: For dem som ønsker stillhet på reisen, kan sitte i en barnefri sone, men det koster ekstra. Foto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn og støy på fly er et mye diskutert tema, og mens mange ikke lar seg forstyrre av gråtende barn på fly, er det andre som lar seg irritere.

Enkelte asiatiske flyselskaper, som AirAsia, har allerede innført soner for reisende over en viss alder. Nå innfører for første gang et europeisk flyselskap barnefri sone.

Barn ikke tillatt

Corendon, som er et tyrkisk flyselskap, annonserer i disse dager «voksensone» på én av sine flyginger, som går mellom Amsterdam i Nederland og den karibiske øya Curaçao.

Her må du være over 16 år for å få sitteplass.

Denne sonen er plassert lengst fram i flyet og vil ha 93 seter som er reservert for reisende over 16 år, og sonen blir atskilt av den bakre delen med en vegg og gardiner, skriver Euronews.

I en uttalelse til nettstedet sier Atilay Uslu, Corendons grunnlegger, at den barnefrie sonen er tiltenkt reise som ønsker ekstra stillhet på flygingen.

Ønsker du å sitte i delen av flyet hvor barn ikke er tillatt, må du likevel betale 45 euro ekstra, drøyt 500 kroner med dagens kurs.

Norske flyselskaper

Til Euronews sier både KLM, Transavia og TUI at de har ingen planer om å innføre det samme. Det har heller ikke SAS, avslører pressesjef Tonje Sund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.