Innfører barnefri sone

- For dem som ønsker ekstra stillhet.

BARNEFRI SONE: For dem som ønsker stillhet på reisen, kan sitte i en barnefri sone, men det koster ekstra. Foto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB
BARNEFRI SONE: For dem som ønsker stillhet på reisen, kan sitte i en barnefri sone, men det koster ekstra. Foto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn og støy på fly er et mye diskutert tema, og mens mange ikke lar seg forstyrre av gråtende barn på fly, er det andre som lar seg irritere.

Enkelte asiatiske flyselskaper, som AirAsia, har allerede innført soner for reisende over en viss alder. Nå innfører for første gang et europeisk flyselskap barnefri sone.

En mann er pågrepet og flere sendt til sykehus etter at flydøra ble åpnet under flyvning i Sør-Korea fredag 26. mai. Reporter: Edward Stenlund. Video: Twitter Vis mer

Barn ikke tillatt

Corendon, som er et tyrkisk flyselskap, annonserer i disse dager «voksensone» på én av sine flyginger, som går mellom Amsterdam i Nederland og den karibiske øya Curaçao.

Her må du være over 16 år for å få sitteplass.

Denne sonen er plassert lengst fram i flyet og vil ha 93 seter som er reservert for reisende over 16 år, og sonen blir atskilt av den bakre delen med en vegg og gardiner, skriver Euronews.

I en uttalelse til nettstedet sier Atilay Uslu, Corendons grunnlegger, at den barnefrie sonen er tiltenkt reise som ønsker ekstra stillhet på flygingen.

Ønsker du å sitte i delen av flyet hvor barn ikke er tillatt, må du likevel betale 45 euro ekstra, drøyt 500 kroner med dagens kurs.

Norske flyselskaper

Til Euronews sier både KLM, Transavia og TUI at de har ingen planer om å innføre det samme. Det har heller ikke SAS, avslører pressesjef Tonje Sund.

- SAS har ikke planer om å innføre barnefrie soner på våre flyginger. Jeg kjenner heller ikke til at det er noen etterspørsel etter det, men opplever at man er flinke å tilpasse seg behovene til ulike passasjergrupper, skriver hun i en e-post til DinSide.

Statusen er den samme hos Norwegian:

- Norwegian ønsker alle passasjerer velkommen om bord i alle faser av livet, skriver Eline Hyggen skare, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, i en e-post.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer