Innfører begrensninger for turister

De lokale har sett seg lei på de enorme bilkøene.

VIETRI SUL MARE: Amalfikysten i Italia er et populært reisemål for turister. Foto: Bahdanovich Alena / Shutterstock / NTB
VIETRI SUL MARE: Amalfikysten i Italia er et populært reisemål for turister. Foto: Bahdanovich Alena / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Etter to somre med begrensninger både i Norge og ellers i verden, kjenner mange på reiselysten og muligheten til å komme seg utenlands på ferie.

Mens mange byer og land åpner mer og mer opp for turister og reisende, er det også steder som innfører tiltak for å begrense tilførselen av reisesugne turister.

PASSKAOS: Har du ikke rukket å skaffe deg nytt pass før sommerferien? Frykt ikke, disse stedene kan du besøke uten pass. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Vil begrense biltrafikken

På den idylliske Amalfikysten i Italia har lokale myndigheter sett seg lei av de endeløse køene på veiene som den økende turismen fører til, og nå innfører de nye regler som skal lette på trafikken, og som gjør det vanskeligere for reisende, skriver CNN.

I går innførte de lokale myndighetene et nytt system for registreringsskilt på bil, som innebærer at biler kun har tilgang til strekningen mellom Vietri sul Mare og Positano annenhver dag i rushtida i høysesongen.

Til nettstedet sier Angela Infante, varaordfører i Vietri sul Mare, at det er på høy tid at reglene innføres.

– Du kan ikke kjøre i helgene – folk blir stengt hjemme. Du er nødt til å kjøre utrolig sakte fordi det er så mange biler, og ofte er veien fullstendig blokkert.

Kan få bot

Lokale innbyggere, som bor i en av de 13 småbyene langs den 35 kilometer lange veistrekningen, er unntatt fra de nye reglene. Det er også taxier og busser, skriver CNN.

Det er det lokale politiet som har ansvar for å håndheve de nye reglene, men det er ikke kjent hvor høye eventuelle bøter vil ligge på.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer