Innfører ikke munnbind

Widerøe avventer å innføre bruk av munnbind.

AVVENTER: Det bir foreløpig ikke påkrevd bruk av munnbind på Widerøes flyvninger. Her fra renhold og desinfeksjon av ett av deres fly. Foto: NTB Scanpix
AVVENTER: Det bir foreløpig ikke påkrevd bruk av munnbind på Widerøes flyvninger. Her fra renhold og desinfeksjon av ett av deres fly. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter en større pressekonferanse der EU-kommisjonen onsdag la fram sine planer og tiltak for reiselivet fremover, gikk både SAS og Norwegian ut med informasjon om at de vil innføre bruk av munnbind fra 18. mai.

Widerøe følger derimot ikke etter de to andre norske aktørene.

Følger norske smittevernråd

- Widerøe vil inntil videre følge de råd som norske helsemyndigheter har kommet med når det gjelder smittevern ombord på fly. Disse rådene inkluderer ikke munnbind, sier Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Folkehelseinstituttets smittevernveileder for luftfart anbefaler ikke bruk av munnbind, men avstand mellom passasjerene i form av bruk av ledige midtseter.

Avventer konklusjon

Brandvoll sier videre at de også vurderer å innføre munnbind.

- Vi avventer konklusjonen fra de Europeiske Luftfartsmyndighetene EASA, sier Brandvoll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer