Passkrisa:

Innfører krisetiltak

Dette er kriseplanen som skal løse sommerens passproblemer.

TREIGT: Prøver du å bestille time til å få nytt pass eller synes du det tar veldig lang tid før du får det. Seksjonssjef ved forvaltningsseksjonen ved felles enhet for utlending og forvaltning, Elisabeth Lund forklarer hvorfor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet innfører med øyeblikkelig virkning store restriksjoner når det gjelder mulighetene til å bestille pass før sommeren.

Dette gjør de for å prøve å hindre at hele passbestillingssystemet kollapser og at folk som ha pass eller ID-kort skal kunne skaffe seg dette i tide.

Politiet opplever for tiden unormalt høy etterspørsel etter pass og nasjonale ID-kort.

Og det franskeide selskapet Thales har fått store problemer med produksjonskapasiteten. De klarer rett og slett ikke å levere tilstrekkelig med pass til nordmenn og borgere av flere europeiske land.

Kriseplan

Politiet innfører begrensninger i utstedelse av disse dokumentene i perioden fram til 1. juli, og ber alle som ikke har behov for pass nå om å vente til høsten.

De som skal reise innenfor EU/EØS bør velge et nasjonalt ID-kort med reiserett, råder politiet. Frem til 1. juli blir det kun mulig å bestille pass eller ID-kort – ikke begge deler.

Og det blir ikke mulig å reise med pass som har gått ut på dato.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.