Innfører restriksjoner på turisme i Antarktis

Arktiske cruise har bredt om seg i takt med klimaendringene, men nå settes foten ned.

Antarktis har blitt et populært reisemål, men nå innføres restriksjoner for å beskytte det sårbare økosysteme. Foto: Lewis Yeager
Antarktis har blitt et populært reisemål, men nå innføres restriksjoner for å beskytte det sårbare økosysteme. Foto: Lewis Yeager Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er litt ironisk at turiststrømmen til både Arktis og Antarktis har økt ettersom alvoret med klimaendringene har begynt å gå opp for folk flest. De sårbare områdene som blir hardest rammet av klimaendringer, virker forlokkende på mange turister.

I løpet av de siste årene har antall cruisebåter fullastede med turister som har seilt i Antarktis økt kraftig. Nå innføres nye restriksjoner for å redusere denne trafikken og beskytte det sårbare økosystemet. Det skriver Guardian.co.uk.

Cruiseskip med flere enn 500 passasjerer vil ikke få lov å sette noen av gjestene i land. Mindre cruisebåter får ikke lov å slippe i land mer enn maks 100 besøkende av gangen.

Les hvordan naturinteresserte turister kan gjøre vondt verre i kommentaren Hold deg hjemme, dumme turist.

Fra 6 500 til 45 000 besøkende

Alle de 28 landene som har skrevet under på Antarktistraktaten, har blitt enige om de nye restriksjonene etter at det ble lagt frem tall som viste at antall besøkende i Antarktis har økt fra 6 700 personer i 1992 til mer enn 45 000 i 2008.

Mister norge sin siste ekte villmark? Vi spør deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer