Coronavirus

Innfører strengere krav til bruk av munnbind

I Hellas skal munnbind nå brukes på enda flere offentlige steder.

CORONA: Nye vurderinger om luftsmitte kan endre rådene om munnbind i Norge. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble det innført krav om bruk av munnbind på greske supermarkeder, i tillegg til at det skal brukes om bord på offentlig transport.

Fra og med onsdag 29. juli blir det innført strengere krav til bruk av munnbind innendørs.

Vil stoppe oppblussing av covid-19

Ifølge Reuters er det nå obligatorisk med bruk av munnbind på en rekke offentlige områder innendørs. Målet med det nye kravet er å stoppe spredningen av covid-19, som har hatt en liten oppblussing i landet i andre halvdel av juli.

Ifølge Greekcitytimes.com er professor i infeksjonssykdommer, Nikos Sypsas, bekymret for tilfeller av coronasmitte i Athen og Thessaloniki, som viser at det er en spredning av viruset i det greske samfunnet.

Dette bekreftes av ministeren for sivilforsvar og krisehåndtering i landet, Nikos Hardalias, som oppfordrer innbyggerne om å ikke få panikk som følge av det utvidede munnbindkravet, da han påpeker at det er for alles beste.

Tall fra European Center for Disease Control and Prevention (EDEC) anslår smittetallet i Hellas til å være 3,7 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste fjorten dagene. Til sammenlikning er tallet for Norge 2,6.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer