Innfører turistskatt

Ferieplassen i den portugisiske regionen Algarve innfører turistskatt.

TAR GREP: Snart blir det turistskatt hvis du skal besøke Olhão i Portugal. Foto: Tripadvisor
TAR GREP: Snart blir det turistskatt hvis du skal besøke Olhão i Portugal. Foto: Tripadvisor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er reisenettstedet Flysmart24 som melder at Olhão i Portugal innfører turistskatt.

- Denne gangen i Portugal hvor områder som Faro, Vila Real de Santo António nå får følge av Olhão. Sistnevnte ligger like øst for Faro og innfører turistskatt om kort tid, skriver reisenettstedet.

Deler av inntekten fra turistskatten skal brukes til å dempe slitasjen som følge av økt turisme, samt øke sikkerheten for fastboende og besøkende, skriver Flysmart24.

Ifølge Portugal News vil ikke turistskatten koste skjorta. I høysesongen vil summen ligge på to euro per døgn, rundt 24 kroner med dagens kurs, mens resten av året vil det koste én euro per person.

- Dette er likevel nok til å innbringe et par millioner norske kroner i de offentliges kasser på Algarvekysten, skriver Flysmart.

Det er ikke noe nytt at flere og flere turistdestinasjoner innfører turistskatt.

Fra juni må du betale turistskatt for å besøke Thailand, meldte avisa Bangkok Post i februar. Man må enten betale 150 eller 300 bath, avhengig hvordan du reiser, ifølge landets turistdepartement.

  • 150 baht, rundt 45 kroner, hvis du ankommer via sjø eller land
  • 300 baht, rundt 90 kroner, hvis du ankommer med fly

Tilbake i april 2022 var det Venezia som innførte turistavgift for besøkende. Avgiften hadde vært planlagt i over tre år og ble godkjent av italienske myndigheter som et forsøk på å demme opp for noe av den enorme turismen byen opplever.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer