Innsidetips til Paris

Vi har spurt to som kjenner Paris som sin egen bukselomme hva du bør få med deg når du er i byen.

Publisert
Sist oppdatert

Lysenes by trekker turister hele året. Paris frister med Champs Élyssées, Eiffeltårnet, fransk mote, Notre Dame, croissanter og café au lait, Louvre, entrecôte med bernaise og mye, mye mer.

Frankrikes hovedstad er en stor millionby, og det er ikke lett å vite hva du bør få med deg dersom du bare har noen dager i byen.

Vi har spurt to som kjenner byen svært godt: Norske Per Godvik, som har studert i Paris, og franskmannen Nicolas Jurczyk som bor i Lysenes by.

Her er deres beste tips for hva du bør gjøre når du er i Paris:

Dette MÅ du gjøre:

Nicolas mener du må oppleve Paris etter mørkets frembrudd. Han trekker frem den vakre utsikten fra en av Paris' mange broer over Seinen, men anbefaler også en vandretur langs Champs Élyssées, Place de la Concorde. Per er enig i at Paris er vakrest sent på ettermiddagen og utover kvelden, når lysene kommer på.

- Du MÅ ta turen opp i Eiffeltårnet! Utrolig fascinerende byggverk. Litt for lang kø i høysesongen, imidlertid, advarer Per.

Et godt tips kan være å dra sent på ettermiddagen/tidlig på kvelden.

Ikke gå glipp av:

Nicolas mener du ikke kan gå glipp av Le Louvre, selv om du ikke er spesielt kunstinteressert. Ellers synes han du skal ta deg en tur til bydelen Marais, og Paris' eldste plass, Places des Vosges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer