Flyselskap med økonomiske problemer:

Innstiller alle flyginger

«Vi beklager de ulempene dette vil medføre for kundene som har kjøpt billetter med selskapet etter den 24. januar».

INNSTILLER ALLE FLY: Dette er all informasjon som nå ligger tilgjengelig på Air Leaps hjemmesider.
INNSTILLER ALLE FLY: Dette er all informasjon som nå ligger tilgjengelig på Air Leaps hjemmesider. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske flyselskapet Air Leap Aviation melder mandag at de har innstilt alle ruteflyginger, og vedtatt å gå i rekonstruksjon.

Det opplyser de selv på egen nettside, hvorpå saken først ble omtalt av NRK. Air Leap fløy i Norge mellom Oslo og Røros og Oslo og Ørland.

«Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet og de forutsetninger vi har i dag. Selskapet har holdt operasjonen gående de siste to årene under covid-19 med begrenset støtte fra det offentlige i Sverige. Air Leap har levert og opprettholdt viktig infrastruktur under pandemien, som vi mener burde vært gitt mer støtte til, når man tenker på de omfattende restriksjoner som vår bransje har opplevd», skriver selskapet i en pressemelding.

«Vi beklager de ulempene dette vil medføre for kundene som har kjøpt billetter med selskapet etter den 24. januar. Samtlige kunder bes følge med på selskapets hjemmeside for nærmere informasjon de neste dagene», skriver de videre.

– Det er selvsagt ikke bra at vi nå står uten en flyoperatør. Vi har hatt våre problemer med denne ruta, og det kan ikke fortsette sånn. Det er viktig at vi får på plass et godt, stabilt og forutsigbart flytilbud så raskt som mulig nå, sier Røros-ordfører og leder for Lufthavnrådet, Isak Busch, til Arbeidets Rett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer