Insight atlas

Publisert
Sist oppdatert

Insight atlases er et tysk/engelsk produkt som er rykende ferskt på det norske markedet. Det samme kartmaterialet sitter i to forskjellige bøker; Concise World Atlas og World Travel Atlas. I førstnevnte er det hovedfokus på kart, mens i sistnevnte er hvert kartblad innrammet med bilder og små tekster fra interessante severdigheter i akkurat det området. Hele boken er fylt med 2.000 fargebilder, i tillegg til 100.000 oppslagsord som er de samme i begge atlasene.

Registeret er merket med symboler som viser om det er snakk om fjell, foss eller fort – som gjør det lettere å finne fram. I begge bøken er det fysisk kart og politisk kart. Alle kartsidene har en oversiktsillustrasjon i øvre høyre hjørne som viser hvor i verden du befinner deg. For hver verdensdel er det også en oversikt over land, med kart.

Det rene atlaset har også en morsom detalj, og det er at du kan følge hvilke andre steder i verden som ligger på samme breddegrad; Ser vi på Norge, kan vi se at St. Petersburg ligger på omtrent samme breddegrad som Oslo mot øst, og Kap Farvel (Grønland) ligger på cirka samme breddegrad mot vest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer