Interesse for solidaritetsreiser

NYTT: Allerede i løpet av februar kan det være duket for «solidaritetsreiser» fra Norge til Thailand. Mange av de «norske» områdene i og rundt Phuket er påført mindre skader enn fryktet.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo (NTB-Arne Børcke) Interessen har økt merkbart etter at Røde Kors gikk ut med anbefaling om at turistene fortsatt burde velge Thailand og andre katastrofeområder som reisemål. Mange ønsker å reise i solidaritet med de flomrammede, opplyser reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenærings Hovedorganisasjon (HSH) til NTB.

- Bransjen undersøker nå hvor det er forsvarlig å sende turistene. Teknisk sett er det antakelig mulig å komme i gang flere steder i katastrofeområdene i Thailand allerede i februar, sier Forsdahl.

Han regner med at områder i og omkring Phuket vil være først ute med å tilby reiser.

UD opphever

Det er HSHs konklusjon etter at Utenriksdepartementet (UD) fredag erklærte at de ikke lenger fraråder nordmenn å reise til Thailand og Sri Lanka.

Utenriksdepartementet (UD) presiserer imidlertid at infrastrukturen i deler av områdene fortsatt er ødelagt.

UD frarådet 29. desember norske borgere å reise til eller oppholde seg i Sri Lanka og sørvestlige deler av Thailand på grunn av katastrofens omfang, de omfattende ødeleggelsene og fare for epidemiutbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer