Internasjonale reisetrender

En ting er hvor nordmenn drar på ferie, men hvilke steder står fremst i spåkulen internasjonalt?

Se Cuba før masseturismen tar kål på øya, sier britiske forståsegpåere.
Se Cuba før masseturismen tar kål på øya, sier britiske forståsegpåere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britenes favoritter

Den britiske avisen Daily Mail spår at USA og Latin-Amerika vil komme for full fart i 2005. Briter ønsker seg både til Brasil, Peru, Ecuador og Chile.

Mange fokuserer også på Cuba, og sier at det snart er siste sjanse til å oppleve et Cuba uten påvirkning fra amerikansk masseturisme.

Avisen spår at Namibia kan bli Afrikas kommende stjerne, et land som både kan by på safari, ørken, canyoner og haifiske for å nevne noe.

Av kortere reiser spår avisen et Kroatia vil fortsette å vokse, og at Bulgaria og og Tunisia kan bli vinnere i år.

Svenske vinnere

Aftonbladet har gjennomført en undersøkelse blant 85.500 lesere, og funnet at sommerens heteste reisemål blir Hellas fulgt av Kroatia.

New York er svenskenes favorittby utenfor Europa, mens søta bror i motsetning til nordmenn heller vil til Barcelona enn Roma.

Vinterferien drømmer svenskene om å ta i Aspen, og absolutt ikke i Trysil, selv om de fleste her erfaringsmessig må la drømmen vike for livets harde realiteteter. Trysil får nok sin andel av svenskeski også i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer