Irlands største fest

1,3 millioner mennesker er ventet til Dublin under helgens St. Patricks festival.

Publisert
Sist oppdatert

St. Patricks Day er irenes store, nasjonale festdag. Merkedagen er til ære for St. Patrick, som ifølge sagnet brakte kristendommen til Irland på 400-tallet – og sies også å ha jaget de hedenske slangene ut av landet. Selve dagen er 17. mars. Festivalen i Dublin strekker seg fra 15.-18. mars.

Først var det kun én

For ikke lenge siden var det bare 17. mars. Så, i 1995, bestemte den irske regjeringen at man skulle skape en stor folkefest rundt denne merkedagen, som irene kunne føle stolthet over. I 1995 ble den første festivalen arrangert; Den strakk seg kun over en dag og en natt. I 1997 ble St. Patrick feiret tre dager til ende, og i år som i fjor er det lagt opp til fire dager med festligheter i Irlands hovedstad.

Høydepunkter

Fredag 15. mars braker det løs med opptog og lysfest ved elven og i Dublins gater. Avspark for opptoget er 20:30, når utøvende kunstnere går i spissen og samler folk i et stort folketog. Bestemmelsesstedet for opptoget er elven, hvor det er trommer og sang – og båter med levende lys på elven. Dette skal være et av festivalens desiderte høydepunkter, sammen med fyrverkeriet lørdag klokken 20:00, og festivalparaden søndag klokken 12:00. Festivalparaden har forskjellige tema hvert år, og årets er drøm. Paraden underholder med musikk, flotte kostymer og fargerike teatergrupper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer