Is i motoren årsak til krasjlanding

Det overrasket etterforskerne - nå etterlyses nye sikkerhetskrav.

Publisert
Sist oppdatert

Et British Airways-fly på vei inn fra Beijing krasjlandet på Heathrow i januar. Heldigvis ble ingen av de 152 personene ombord alvorlig skadet.

I flere måneder har etterforskere jobbet med å finne ut hva som var årsaken til krasjlandingen. Konklusjonen som kom åtte måneder senere overrasket alle: is blokkerte drivstofftilførselen til motorene.

Etterlyser nye sikkerhetsregler

Dette har aldri skjedd før, og nå oppfordrer The British Air Accidents Investigation Branch flymyndighetene til å innføre nye sikkerhetsregler, skriver Guardian.co.uk.

Etterforskerne har konkludert med at isdannelsen var en svært uheldig og uvanlig hendelse, og at det var flere faktorer som spilte inn da isdannelser blokkerte drivstofftilførselen på BAs Boeing 777-fly.

Faktorene som gjorde at flyet krasjlandet, var at flyet fløy under svært kalde temperaturer over Sibir. Flyet ikke hadde høy nok fart til at drivstofftilførselen kunne hindre isdannelse. Da flyet så skulle lande, og kapteinen skulle øke drivstofftilførselen, skjedde ikke dette pga. isdannelsene, og dermed endte det i en krasjlanding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer