Is, kulde og en dose sjekking

Norske virkelighetsserier har først og fremst hatt suksess med produksjoner fra norsk villmark, men med litt svenskehjelp har vi også fått vår dose klissete romantikk.

Publisert
Sist oppdatert

Romantikk på svensk slott

Ungkaren ble både omskrevet og kontroversiell med masser av mediedrama også utenfor tv-skjermene. Deltakerne besøkte både Bergen, London og Paris i løpet av serien, men vi festet oss ved det hyperromantiske slottet der damer skulle både dumpes og fris til i siste episode.

De vakre omgivelsene fra frieriscenene finner vi på Häringe Slott utenfor Stockholm. Her har superstjerner fra svunnen tid fått suiter oppkalt etter seg – både Greta Garbo og Josephine Baker var i sin tid innom som gjester. På slottet er det mulig å arrangere bryllup, delta på mord- og mysteriehelg eller kanskje gå på jakt? Det er også mulig bare å overnatte. Pris for en slottsnatt er 1.395 svenske kroner per person. Da får du også en overraskelse på rommet, samt frokost og middag.

Häringe Slott på nett

Deilige nord

Farmen har vært en av de store suksesser i norsk realityverden. 2003-versjonen på TV 2 ble lagt til et bildeskjønt tun i et uforskammet ofte solbakt nordnorsk landskap. Det var neppe få som lot seg blende av bilder fra kritthvite strender og grønnblått hav. Men hvor skjedde så alt dette? Det lille stedet med navn Horsevika der deltakerne bodde er privateid, men ligger på Grytøya utenfor Harstad i Sør-Troms.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.