Is, kulde og en dose sjekking

Norske virkelighetsserier har først og fremst hatt suksess med produksjoner fra norsk villmark, men med litt svenskehjelp har vi også fått vår dose klissete romantikk.

Publisert
Sist oppdatert
Häringe Slott ligger like utenfor Stockholm, og er kjent fra Ungkaren. Foto: Thomas Carlgren/Häringe Slott Foto: Thomas Carlgren/Häringe Slott
Häringe Slott ligger like utenfor Stockholm, og er kjent fra Ungkaren. Foto: Thomas Carlgren/Häringe Slott Foto: Thomas Carlgren/Häringe Slott Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Romantikk på svensk slott

Ungkaren ble både omskrevet og kontroversiell med masser av mediedrama også utenfor tv-skjermene. Deltakerne besøkte både Bergen, London og Paris i løpet av serien, men vi festet oss ved det hyperromantiske slottet der damer skulle både dumpes og fris til i siste episode.

De vakre omgivelsene fra frieriscenene finner vi på Häringe Slott utenfor Stockholm. Her har superstjerner fra svunnen tid fått suiter oppkalt etter seg – både Greta Garbo og Josephine Baker var i sin tid innom som gjester. På slottet er det mulig å arrangere bryllup, delta på mord- og mysteriehelg eller kanskje gå på jakt? Det er også mulig bare å overnatte. Pris for en slottsnatt er 1.395 svenske kroner per person. Da får du også en overraskelse på rommet, samt frokost og middag.

 • Häringe Slott på nett
 • Grytøy Gjestestue ligger på Farmen-øya. Foto: Grytøy Gjestestue Foto: Grytøy Gjestestue
  Grytøy Gjestestue ligger på Farmen-øya. Foto: Grytøy Gjestestue Foto: Grytøy Gjestestue Vis mer


  Deilige nord

  Farmen har vært en av de store suksesser i norsk realityverden. 2003-versjonen på TV 2 ble lagt til et bildeskjønt tun i et uforskammet ofte solbakt nordnorsk landskap. Det var neppe få som lot seg blende av bilder fra kritthvite strender og grønnblått hav. Men hvor skjedde så alt dette? Det lille stedet med navn Horsevika der deltakerne bodde er privateid, men ligger på Grytøya utenfor Harstad i Sør-Troms.

  - Det tar cirka en til en og en halv time å gå fra gjestestua til Horsevika, fire kilometer langs bilvei, og så videre langs en sti, forteller Kyllikki Hanssen som driver Grytøy Gjestestue. Overnattingsbedriften har ikke merket økning i pågang etter Farmen, men er spent på hvordan sommersesongen blir, siden Farmen-serien først ble avsluttet på TV like før jul i fjor.

  På Grytøy Gjestestue kan du overnatte fra 600 kroner per døgn i dobbeltrom, eller leie det nyinnredede stabburet for to for 500 kroner natten. Du kan også leie en sjøbu for 500 kroner per døgn – 2.400 per uke. I sjøbua må du holde sengetøy selv.

 • Grytøy Gjestestue på nett
 • Alta Igloo Hotell huset fjorårets 71 grader nord deltakere, og holder nå åpent for ny vintersesong. Foto: Alta Igloo Hotell Foto: Alta Igloo Hotell
  Alta Igloo Hotell huset fjorårets 71 grader nord deltakere, og holder nå åpent for ny vintersesong. Foto: Alta Igloo Hotell Foto: Alta Igloo Hotell Vis mer


  Kaldt eventyr

  En annen storhet i den norske realityverdenen er 71 grader nord. Etter tv-filmet casting i Hemsedal og oppstart på Lindesnes i den forrige runden av serien, gikk turen mot Nordkapp. Mange merket seg et spesielt hotell de gjenværende deltakerne fikk overnatte på en av de siste nettene. Alta Igloo Hotell er stedet, og dette er det eneste ishotellet i Norge. Det åpnet for sesongen 15. januar.

  - Med værforbehold regner vi med å holde hotellet åpent til 20. april, forteller medeier og daglig leder i Alta Friluftspark, Tor Kjetil Wisløff.

  Ishotellet i Alta er nå i drift for 5. år på rad, og tema for vinteren 2004 er norrønt. De kan melde om meget godt belegg for sesongen.

  - Vi holder åpent både for enkeltpersoner og grupper. Her får gjester overnatte inne i isiglooen der temperaturen holder 4 til 7 minusgrader. Du ligger på madrasser dekket med reinskinn, og får i tillegg soveposer som er beregnet å tåle ned i 30 minus, sier Wisløff.

  Hotellet ligger i Alta Friluftspark, 15 kilometer fra sentrum av Alta. Prisen for overnatting med frokost er 1.095 kroner, 1.395 med middag i tillegg.

 • Alta Friluftspark

 • Se fristende bilder fra noen av innspillingsstedene.

 • Tilbake til innledningen


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer