Isende luksus

Denne helgen åpner Jukkas ishotell dørene for ellevte gang. Utseendet er forandret også i år. Det nye isbygget har tatt form som en stor iglo.

Hvert år inviteres internasjonale kunstnere til Jukkasjärvi for å delta i hotellbyggingen.
Hvert år inviteres internasjonale kunstnere til Jukkasjärvi for å delta i hotellbyggingen. Vis mer
Publisert

Allerede to uker før den offisielle åpningen av ishotellet i nord-Sverige, inntok de første gjestene det frosne etablissementet. Kanskje for å følge i det svenske kongeparets eller übermodellen Naomi Campbells fotspor? Eller simpelthen søke hvile i et arktisk rede; Sengene er laget av is og snø, et treunderlag, reinskinn og er utstyrt med lune soveposer. Temperaturen i is-suitene svinger fra –4 til –9 grader celsius.

Nytt – hver gang

Hvert år bygges hotellet opp fra grunnen. Suitene, lobbyen og baren antar nye former. Hotellets byggmaterialer, snø og is, hentes fra Torne älv. Det går med 30.000 tonn snø og 2.000 tonn is til oppsettingen av det 3.500 kvadratmeter store komplekset. Da rommer naturbygget kirke, iskunsthall, isfilmsal, baren Absolut Icebar og hotell med plass til hundre gjester. Selvsagt rommer hotellet en badstue; In Sauna veritas - i saunaen råder sannheten - er mottoet her.

Blir du hekta på isarkitekturen er det muligheter for å utdanne deg til is-arkitekt langs bredden av den finsksvenske elva. Hvert år tas det opp seksten studenter til et uvanlige, is- og snøarkitekturstudium. Studiet retter seg mot dem som har erfaring fra byggebransjen, men er åpent også for alle som har en dragning mot å skape og bygge med is og snø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer