Iskald fryd

Med frossen bevertning skal folk lokkes til Budor nordøst for Hamar.

Publisert
Sist oppdatert

- Når dere har hugget ut glasset – verktøyet ligger der borte - er det bare å komme i baren for å få fylt det opp, smiler Martin Indreiten, daglig leder, ved den nybygde igloen på Budor i Løten, en halvtimes kjøring nordøst for Hamar.Utstyrt med solide arbeidshansker, tollekniv og skrape setter vi i gang med å gjøre isblokken om til et anstendig drikkeredskap. Med plass nok til å i helle noe godt i.

DinSide Reises redaksjon er på omvisning i den nybygde igloen med bar, galleri og kapell, alt støpt i is fra den snørike hyttegrenda ved Hamar.

Isslott

Utenfor ser isslottet mer ut som en bortryddet snøhaug. Men straks innefor døren møter vi dyr fra den norske faunaen – nydelig skåret ut is og snø ved hjelp av blant annet motorsag – av kunstneren Egil Nordeide og lokalt ansatte folk. Her står en veldig bamse, og et ulvepar. På en berghylle er en ørn i ferd med å slå ut vingene. Her glitrer det i utallige små lys støpt inn i isen. Akustikken er nesten magisk under den hvelvede iskuppelen.

- Her har det også vært bryllup, forteller Riitta Helgestad, i Først og Fremst, firmaet bak igloen, til DinSide Reise. – Bruden var kledd som en snødronning, og var svært vakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer