Iskald jordomseiling

På snø- og isskulpturfestivalen i Brugge kan du ta en rusletur gjennom alle verdens kontinenter. Garantert den rimeligste jordomseilingen du noen sinne vil kunne ta …

Publisert
Sist oppdatert
Foto: Alle foto: ©Inge Breyne and Inaxi Holland
Foto: Alle foto: ©Inge Breyne and Inaxi Holland Vis mer

Iskald jordomseiling

 1. Her er Brugge
Foto: Alle foto: ©Inge Breyne and Inaxi Holland
Foto: Alle foto: ©Inge Breyne and Inaxi Holland Vis mer
Foto: Foto: ©Inge Breyne and Inaxi Holland
Foto: Foto: ©Inge Breyne and Inaxi Holland Vis mer
Alle foto: ©Inge Breyne og Inaxi Holland
Alle foto: ©Inge Breyne og Inaxi Holland Vis mer


Snø- og isskulpturfestivalen i Brugge er en årlig foreteelse, hvert år lages utstillingen med forskjellige tema. I år er temaet En verdensomseiling i snø og is. Jordomseilingen kan tas frem til 6. januar 2003.

Utstillingen

To tusen tonn snø og en kvart million kilo is har gått med til å skulpturere verden i snø og is. Skulpturene er utstilt i en spesiell termisk kapsling, for at de ikke skal smelte. Det krever en konstant temperatur på –10°C for at skulpturene skal kunne overleve så lenge som mulig, så det kan lønne seg å kle seg godt dersom du sikter deg inn på jordomseilingen i Brugge. Selve utstillingsområdet er på 1.350 kvadratmeter, så det skulle være en overkommelig jordomseiling for de fleste. Og skulle tørsten eller kulden innhente deg, er det muligheter for forfriskninger servert i ekte isglass i isbaren, eller gløgg og varm sjokolade i vinterkafeteriaen.

Internasjonal utstilling

Skulpturene er bygget av rundt 35 kunstnere fra Canada, USA, Estland, Finland, Venezuela, Tsjekkia, Frankrike, Nederland og Belgia. Det tok kunstnerne rundt to uker å bygge hele utstillingen, som tar oss med til alle verdens kontinenter.

Her møter du både mennesker og kjente bygninger, formet i snø og is. Her er djerve vikinger med isblå øyne på tokt for å erobre Europa, geishaer med snøhvite ansikter som kaster lykkemynter i vannet, en seks meter høy Buddha, frihetsstatuen og 4,5 meter høye Faraoer. Blant annet.

Sted og tid

Sted: Station Square, Brugge, Belgia.
Tid: Utstillingen løper fra 29. november til 6. januar 2003.
Åpningstider: 10 til 21 hver dag, men noe andre åpningstider 24., 25. og 31. desember, og 1. januar.
Priser: 8 euro (60 kroner) for voksne, 3 euro (23 kroner) for barn fra seks til 12 år, og gratis for barn under seks.

 • Her er Brugge.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer