Iskald jubilant

28. januar feirer snøslottet i finske Lappland 10-årsjubileum.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ti år siden man for første gang bygget snøslott i finske Kemi, og i løpet av dette tiden har det blitt en ganske så populær attraksjon. I 1996 havnet byggverket sogar i Guinness rekordbok med sin 1.100 meter lange mur og 13.500 kvadratmeter store grunnflate, bygget av 30.000 snøblokker.

Den 28. januar er det høytidelig åpning med fyrverkeri og jubileumsmarkering, og fra den 29. januar er det åpent for publikum daglig fram til 10. april.

Kunstverk

Snøslottet er virkelig et slott med de fleste fasiliteter du kan tenke deg; her er hotell, restaurant, kapell, galleri, takterrasse, sauna, badestamp, labyrint, søyleganger, muligheter for sledeturer mm.

Snøslottet bygges selvsagt på nytt hvert år, og konstrueres av ulike snøkunstnere hver gang. Årets snøslott er tegnet av Jussi Leppälä, og før ham har det vært tegnet av flere berømtheter innen snøkunst. Rundt omkring på slottet kan du beundre snø- og isskulpturer, som er stemningsfullt kranset med lys- og lydeffekter.

På toppen av slottet kan du også beundre et miniatyrslott tegnet av den nå så kjente finske kunstneren Alvar Aalto, som tegnet dette snøslottet da han var 12 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer