Iskalde netter

Sov i en seng laget av snø. Her er snø- og ishoteller verden rundt.

Publisert
Sist oppdatertAlta ishotell

Alta Igloo Hotel er under bygging i disse dager, og vil etter planen åpne dørene 12. januar 2008, med forbehold om snø- og byggeforhold. Hotellet er over 2.000 kvadratmeter stort, med 80 sengeplasser fordelt på 30 soverom. Foruten sengeplasser, er her også isbar, isgalleri og iskapell hvor man kan gifte seg. Hotellet er utsmykket med isskulpturer, som også kan beundres av besøkende som ikke bor på hotellet. Det er åpent for nysgjerrige tilskuere mellom 12 og 14, og mellom 19 og 20.30. Det er et nytt hotell, med nytt tema, hvert år.

Peisstemning på Alta Igloo Hotel ... Foto fra 2007.Foto: Alta Igloo Hotel Foto: Alta Igloo Hotel
Peisstemning på Alta Igloo Hotel ... Foto fra 2007.
Foto: Alta Igloo Hotel Foto: Alta Igloo Hotel Vis mer


Temperaturen inne i igloen ligger permanent på mellom minus 4 og minus 7 grader, med soveromstemperaturer på rundt minus 5 grader. Du ligger i sovepose på reinsskinn, og kan tine deg opp i badstue eller med en varm dusj i det tilliggende servicebygget om morgenen ...

Hvor: Alta Friluftspark, 15 kilometer fra Alta sentrum.
Pris: 2.195 kroner per person for overnatting i dobbeltrom, inkludert 2-retters middag, morgenbadstue og frokostbuffet, og transport tur-retur Alta sentrum.
På nett: alta-friluftspark.no

Kirkenes snøhotell.Foto: Kirkenes snøhotell
Kirkenes snøhotell.
Foto: Kirkenes snøhotell Vis mer


Kirkenes snøhotell

Kirkenes snøhotell åpner 20. desember, og altså i tide til å tilby juleovernatting. Og - dette vil minstemann elske - julenissen har bestemt seg for å besøke hotellet også i år, som han gjorde i fjor. Ulempen for alle oss andre som ikke har mulighet til å feire jul i Kirkenes, er at julenissen visstnok skal være der en hel uke ... jaja, så får vi satse på garasjenissen i år også ...

Du kan velge mellom dobbeltrom eller enkeltrom. I motsetning til ishotellet i Alta, hvor du sover på senger laget av snø, sover du i Kirkenes i ordinære senger - slik at du ikke skal bli kald om natten. Temperaturene på soverommene ligger mellom minus 4 og minus 6 grader, og du blir utstyrt med sovepose, ullue og ullsokker for bruk om natten. Matservering foregår i en oppvarmet lavvo rett ved snøhotellet, og om du i løpet av natten skulle føle ubehag ved å sove i snøhulen, kan du fortsette natten i lavvoen. Dusj og badstu kan tas på Rica Kirkenes Hotel, 2 kilometer fra snøhotellet.

Hvor: Kirkenes.
Pris: 1.860 kroner, inkludert frokost, middag, sauna og varm velkomstdrikk.
På nett: kirkenessnowhotel.com

Bjorli snøhotell

For første gang forsøker de seg med snøhotell på Bjorli. Det er Bjorligard Hotell som står for prosjektet, i samarbeide med snøhotellet i Kirkenes og Snow Village i Finland. Hovedkonstruksjonen, som er i snø, blir cirka 60 meter lang og 20 meter bred. Snøhotellet er under bygging, og man regner med å bruke snø tilsvarende mellom åtte og ti millioner liter vann, og 15 tonn is, for å bygge hele anlegget. Det blir 12 rom og 24 senger. Avhengig av værforhold, regner man med å åpne i begynnelsen av januar.

Hvor: Bjorligard Hotel, Bjorli.
Pris: Fra 1.390 kroner per person for overnatting i snøhotellet, inkludert overnattingskurs og frokost på Bjorligard Hotell.
På nett: classicnorway.no

Hunderfossen ishotell

I Hunderfossen Vinterpark (i Hunderfossen Familiepark), åpner man ishotell. Det er åpent for overnatting for privatpersoner lørdager fra 5. januar, og onsdager fra 6. februar. Øvrige dager er forbeholdt firmaer og større selskap. Ishotellet inneholder en lobby, isbar og 15 rom med til sammen 40 sengeplasser. Du kan varme deg i dusj og badstu på Quality Hotel & Resort Hunderfossen, om kulda trenger altfor langt inn i ryggmargen. Frokost serveres på hotellet. Temperaturen vil ligge mellom minus 3 og minus 7 grader. Du sover på saueskinn som underlag.

Hvor: Hunderfossen Vinterpark (resepsjon i Quality Hotel & Resort Hunderfossen), Lillehammer.
Pris: 3.000 kroner per rom med tre sengeplasser. Prisen inkluderer frokost.
På nett: qualityhunderfossen.no

Jukkasjärvi ishotel

Svenske Jukkasjärvi begynner å bli en nestor på ishotellbygging. I år er 18. året at svenskene bygger ishotell i nord-Sverige. Hotellets byggmaterialer, snø og is, hentes fra Torne älv. Det går med 30.000 tonn snø og 2.000 tonn is til oppsettingen av det 3.500 kvadratmeter store komplekset. Da rommer naturbygget kirke, iskunsthall, isfilmsal, baren Absolut Icebar og hotell med plass til hundre gjester. Selvsagt rommer hotellet en badstue; In Sauna veritas - i saunaen råder sannheten - er mottoet her.

Overnatting i svenske Jukkasjärvi.Foto: Jukkasjärvi ishotell
Overnatting i svenske Jukkasjärvi.
Foto: Jukkasjärvi ishotell Vis mer


Sengene er laget av is og snø, et treunderlag, reinskinn og er utstyrt med lune soveposer. Temperaturen i is-suitene svinger fra –4 til –9 grader celsius. Hotellet åpnet 8. desember, og skal holde åpent ut april.

Hvor: Jukkasjärvi, 12 kilometer fra Kiruna flyplass.
Pris: Fra 1.450 svenske kroner (1.221 norske kroner) per person i dobbeltrom i normalsesong, rom i lavsesong koster 1.120 svenske kroner (943 nok) per person. Du blir vekket med en kopp varm tyttebærdrikk om morgenen, og badstu og frokost inngår i prisen.
På nett: icehotel.com

Lanio Snow Village

Finske Snow Village dekker et område på rundt 7.500 kvadratmeter, og her er det plass til restaurant, bar, lobby, hotellrom og suiter - og skulpturer og rutsjebaner utendørs. Snølandsbyen her ble første gang skapt i 2000, og ligger mellom to store finske skisteder; Ylläs og Levi. Temperaturene inni snøhotellet ligger mellom 0 og 5 minusgrader, og her er et par oppvarmede krise-rom, i fall du skulle ombestemme deg med tanke på snørommet i løpet av natten ... Dette snøhotellet åpner 1. desember hvert år.

Hvor: Ylläsjärvi, Finland. 25 minutter fra Kittila flyplass.
Pris: 100 euro (794 kroner) per person i dobbeltrom, inkludert varm dusj og frokost. Du må betale ekstra for sauna og leie av varmedresser og varmestøvler, om du skulle trenge det.
På nett: snowvillage.fi

Kemi snøslott Finland.Foto: LumiLinna Kemi
Kemi snøslott Finland.
Foto: LumiLinna Kemi Vis mer


Kemi snøslott

Dette er bygget hvert år siden 1996. Slottet og snørestauranten er dekorert med snø- og isskulpturer, som er fremhevet med lys- og lydeffekter. Du kan overnatte i Mammut snøhotell, og her er også et snøkapell for de som vil gifte seg, og "barnas verden" med lekeplass, sklier og annen snømoro. Snøhotellet åpner 27. januar 2008, og holder åpent til 6. april.

Hvor: Kemi, Finland.
Pris: 125 euro (993 kroner) per person per natt, ved overnatting i dobbeltrom. Prisen inkluderer frokost og busstransport til nærliggende hotell for dusj og badstu.
På nett: snowcastle.net

Vinterstemning i Quebecs ishotell.Foto: Quebec Ice Hotel
Vinterstemning i Quebecs ishotell.
Foto: Quebec Ice Hotel Vis mer


Ice Hotel Quebec

Kanadiske Ice Hotel Quebec ligger på bredden av innsjøen St. Joseph, 30 minutter fra sentrum av Quebec. Hotellet dekker et område på 3.000 kvadratmeter, og er bygget av 500 tonn is og 15.000 tonn snø. Temperaturene inni ishotellet er, som de fleste andre steder, mellom minus 2 og minus 5 grader. Sengene er av madrasser dekket med ulteppe, satt oppå en treramme som er bygget oppå isblokker. Du ligger altså ikke rett på snøen, men på en madrass. Et tilliggende oppvarmet servicebygg tilbyr varme fasiliteter som toalett, dusj etc. Det er 36 rom og suiter på ishotellet.

Dette er den 8. sesongen ishotellet bygges i Quebec, og det holder åpent fra 4. januar til 1. april 2008.

Hvor: Duchesnay ved Lake St. Joseph, Quebec, Canada
Pris: Fra 299 dollar (1.597 kroner) per person i dobbeltrom, inkludert velkomstcoctail, middag, tilgang til sauna og badestamp, varm drikke på sengen om morgenen, og frokostbuffet.
På nett: icehotel-canada.com


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer