Iskaldt vinterhotell i Brugge

I Belgia blir det sesongåpning for et eget ishotell med to eksklusive rom i slutten av november. Sammen med hotellet åpnes også en isskulpturfestival, den tredje i rekken i byen Brugge.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vent oss til tanken på å sove på is oppe på nordkalotten, med ishoteller både i Jukkasjärvi, Alta og Canada og permanent isbar i Stockholm. Men nå kommer de etter på kontinentet også. I Belgia blir det sesongåpning for et eget ishotell, bar og isskulpturfestival den 28. november. To millioner kilo snø og 250.000 kilo is går med til å skape en mytisk verden av gamle guder, samt et minihotell.

Suiter

I et eventyrland av snø og is kan du sove blant guder i ishotellet. Det anbefales å bestille på forhånd, da det bare er to rom å velge blant. Blir utsiktene til en natt på snø og is for mye for en frossenpinn, kan du nøye deg med en omvisning blant kalde gudeskikkelser, samt en vodka in the rocks i isbaren. For litt innvendig opptining, velger du heller glühwein eller varm sjokolade ... Og i kafeteriaen lokker de faktisk med norsk bakverk!

Skulpturer fra smått til stort

Skulpturene varierer fra 50 cm til seks meter i høyde, og skapes av 35 profesjonelle snø- og iskunstnere fra hele verden i løpet av tre uker forut for festivalen. De vises frem i et kjøletelt på 1.300 kvadratmeters gulvflate. Her er temperaturen konstant ti minusgrader, for å hindre at den kontinetale vinter tar kål på kunsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer