Iskaldt vinterhotell i Brugge

I Belgia blir det sesongåpning for et eget ishotell med to eksklusive rom i slutten av november. Sammen med hotellet åpnes også en isskulpturfestival, den tredje i rekken i byen Brugge.

Publisert
Sist oppdatert
Egyptisk i is.
Egyptisk i is. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Vi har vent oss til tanken på å sove på is oppe på nordkalotten, med ishoteller både i Jukkasjärvi, Alta og Canada og permanent isbar i Stockholm. Men nå kommer de etter på kontinentet også. I Belgia blir det sesongåpning for et eget ishotell, bar og isskulpturfestival den 28. november. To millioner kilo snø og 250.000 kilo is går med til å skape en mytisk verden av gamle guder, samt et minihotell.

Suiter

I et eventyrland av snø og is kan du sove blant guder i ishotellet. Det anbefales å bestille på forhånd, da det bare er to rom å velge blant. Blir utsiktene til en natt på snø og is for mye for en frossenpinn, kan du nøye deg med en omvisning blant kalde gudeskikkelser, samt en vodka in the rocks i isbaren. For litt innvendig opptining, velger du heller glühwein eller varm sjokolade ... Og i kafeteriaen lokker de faktisk med norsk bakverk!

Skulpturer fra smått til stort

Skulpturene varierer fra 50 cm til seks meter i høyde, og skapes av 35 profesjonelle snø- og iskunstnere fra hele verden i løpet av tre uker forut for festivalen. De vises frem i et kjøletelt på 1.300 kvadratmeters gulvflate. Her er temperaturen konstant ti minusgrader, for å hindre at den kontinetale vinter tar kål på kunsten.

 • En smakebit i bilder: Fra guder til slott.

  Du kan også gå i lære på isskolen, for å se hvordan de spesielle isskulpturene blir skjært ut av isblokker. Skoletimer hver dag fra 11 til 18.

  Skroll ned for mer

  Royale takter over denne giganten.
  Royale takter over denne giganten. Vis mer


  Hvor og når

  Isfestivalen holder åpent hver dag fra fredag 28. november til søndag 11. januar. Du kan komme mellom klokka 10 og 21. Adgang koster 9 euro (cirka 73 kroner) for voksne og 5 euro (cirka 41 kroner) for barn mellom 6 og 12 år. Besøkende rådes til å ta på varmt tøy.

  Beliggenhet på stasjonstorget i Brugge, like ved jernbanestasjonen.

  Ekstern lenke:
  Isfestivalens nettsider

 • En smakebit i bilder: Fra guder til slott.

  Mer is

 • Bunnfrossent teater

 • Ishotell i nord

 • Whisky in the rocks
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer