Corona på Island

Island bortimot smittefritt

Det betyr ikke at du bør booke første fly til Reykjavik om du er reiselysten.

Svært lav coronasmitte: Island er nå ett av de europeiske landene med desidert lavest smittetall. Foto: NTB Scanpix
Svært lav coronasmitte: Island er nå ett av de europeiske landene med desidert lavest smittetall. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Smittetallene for corona i Norge varierer veldig fra sted til sted. Mens enkelte geografiske områder sliter med muterte virus og stor smitte, er andre områder lite berørt om dagen.

Ett av de nordiske landene har svært lave smittetall om dagen - her har smitten gått sakte, men sikkert ned den siste tiden, og det er på Island.

Ferske tall fra European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) viser at Island nå er bortimot smittefritt. Strenge reiserestriksjoner gjør samtidig at de færreste av oss kan slenge oss på første fly til Reykjavik.

Så lav er smitten på Island

En kikk på reiserådene fra FHI viser at Island er ett av de gule landene det gjøres unntak for.

Dette bekreftes av tallene fra ECDC, hvor de siste tilgjengelige tallene er på 8,40 per 100 000 innbyggere - altså godt innenfor kravet for å betegnes som gult land.

I et gult land eller område er smittespredningen vurdert å være så lav at det ikke er krav om karantene når man reiser inn Norge fra et slikt land.

Strenge krav ved innreise til Island

Samtidig er det verdt å vite at Island har strenge innreiserestriksjoner, der følgende regler gjelder fra 15. januar og frem til 1.mai, skriver islandske myndigheter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer