Island: Villmenn i vest

Island er både trendy og urtradisjonelt. Prøv en islands værball eller yndige lundefulger i røkt tilstand. Godt - helt sant!

Publisert
Sist oppdatert
Hördur Sigurjónsson og Runar Matthiasson kommer fra Island og Naust Restaurant.
Hördur Sigurjónsson og Runar Matthiasson kommer fra Island og Naust Restaurant. Vis mer


Det er den islandske thorri-perioden - en tid for å spise de tradisjonelle islandske retter konservert på gammelt vis. Vi har prøvd noen av spesialitetene på Reiselivsmessa.

Hva er ...

- Hva er det der? Hvilket kjøtt? Hvordan er det laget?

Spørsmålene hagler over de islandske deltakerne på årets reiselivsmesse. De har tatt med spennende kost fra sagaøya, mat du neppe finner maken til på norske restaurantbord. Villmannen Runar Matthiasson er restaurant Nausts underholdningssjef, og byr oss mer enn gjerne på små vinterspesialiteter fra Island. Her ligger tørrfisk, sauehode, blodpølse, raket og røkt lam. Ikke originalt. Men hva med røkt lundefulg? Vi prøvde, med bildet av bebreidende lundeøyne over fargerike nebb i hodet. Dårlig samvittighet - JA. (Men det var godt.)

De hvite terningene på matfatet ville restaurantfolket først ikke fortelle hva var.

- Smak først ...

Men vi har hørt litt om islandske spesialiteter før, og vegrer oss. Mistanken vokser om at dette er kjøtt med litt spesielt kroppslig opphav. Og det stemmer. Terningene er melkesyrnede biter fra værballer. Testosteronmat! Motet svikter, vi tar ikke sjansen.

Men skulle vi angre, er veien til Island kort, og de islandske menn lover at slik mat er å få på restauranten i Reykjavik.

Naust

Restauranten ligger i Reykjavik og hevder å være arnestedet for islands moderne kjøkkenkultur. Mat med moderne vri, men bygget på gamle islandske tradisjoner. Brennivin, sjømat, hai, blåbær, fjellam, urter og sopp er noen stikkord.

Ekstern lenke
Restaurant Naust på nett

Videre til neste nyhet.
Tilbake til innledningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer