Islandske reisetips

Her er noen harde fakta som kan komme til nytte før islandsferden.

Publisert
Sist oppdatert

Island har kun i underkant av 300.000 innbyggere. 65 prosent av disse bor i områdene nær Reykjavik. Hovedstaden ble grunnlagt i 1786, og ligger sørvest på øya.

Penger

Prisnivået er høyt på Island, og du må betale som i Norge og litt til for det meste. Islenderne handler med islandske kroner. Fjern en null, og legg til litt, og du nærmer deg det tilsvarende beløpet i norske kroner.

 • Se nøyaktig kurs i valutakalkulatoren.

  Hoteller

  Landet svømmer ikke over av hoteller - skal du ut på ordentlig tur må du regne med enkel overnatting. Det lønner seg å bestille på forhånd - plutselig er det fullt på stedets eneste overnattingsalternativ. Det finnes muligheter for rimelig overnatting på gårder, gjestehus og pensjonatskoler (sommerstid). Skal du oppleve naturen bør du ta med telt og soveposer for sikkerhets skyld.

  Mat

  Du betaler godt for mat og drikke, men kan glede deg over ganske høy kvalitet. Dessuten har islenderne en del spesielle "delikatesser" egnet til å glede og skremme eventyrlystne turister. Haikjøtt er for eksempel en ekstremt illeluktende favoritt, og du skal ikke være her lenge før du får servert saueballer. Eller hva med smalahove-takeaway? Drikkekulturen er som vi er vant til den fra Norge - det er fuktig på byen i helgene, og det går i øl og brennevin (brennivin).

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer