Isolert og vakkert

Privat paradis? Det er fortsatt mulig.

Publisert

Turiststrømmen til Thailand øker enormt. Landet er nå det tredje mest besøkte i Asia, etter Kina og Hong Kong. På tross av turisthordene finnes det heldigvis fortsatt noen ”uoppdagede” perler.

Ko Tao – Skilpaddeøya

Ko Tao betyr direkte oversatt - skilpaddeøya. Navnet har den fått på grunn av sin form, og ikke fordi strendene kryr med små skjelldekte krabater. Hovednæringen på den lille øya er kokosplantasjer og fiske. Grunnen til at øya har blitt kjent blant turister, er de særdeles gode forholdene for dykking og snorkling. Mens erfarne dykkere vil klage over langgrunne strender, kan nybegynnere kose seg på steder som White Rock og Shark Island. Har du ikke dykkersertifikat, er det plenty med skoler og instruktører som kan tilby kvalifisert opplæring til en rimelig penge (fra kroner 1.000 og opp). Fra Surat Thani tar båten fra tre til fem timer. Mens båtene seiler inn til Ban Mae Hat, velger de aller fleste å bo i Ao Mae eller Hat Sai Ri.

Ko Lanta – En eneste lang strand

Ko Lanta regnes faktisk som et eget distrikt. Området, som ligger rett utenfor Krabi, består av mer enn 50 øyer. Den største øya, Ko Lanta Yai, har en vestkyst som fungerer som en eneste stor sandsstrand. Her ligger bungalowene på rad og rekke, men størrelsen på øya gjør det fullt mulig å finne sin egen private strandflekk. 15 av øyene i Ko Lanta ble erklært marin nasjonalpark i 1990. Dagsturer kan anbefales til Ko Rok Nok, Ko Rok Nai og Ko Talang. Ko Lanta Yai er også populær blant dykkerinteresserte på grunn av sine mange rev, grotter og vrak. Øya når du lettest fra Ban Baw Meuang i Krabi hvor båten kun tar en time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer