Israel - urolig ferieparadis

Israel er nytt og hot på charteroperatørenes program, men er det blitt farlig å reise dit på grunn av urolighetene mellom israelere og palestinere?

Publisert

De fleste store charteroperatørene har nå inkludert Israel i sine vinterkataloger. Endelig vil mange reisende si. Og operatørene samstemmer i at Israel har tatt helt av i år. Godt med sol, hett vann, fantastisk marint liv i Rødehavet og mengder av kulturskatter fra en turbulent og rik historie frister.

Farlig uro

Dessverre er det ikke bare historisk at dette området har opplevd turbulens. De siste dagene har uroen tiltatt i styrke. Det er regelrette kamphandlinger mellom israelske styrker og palestinere, og flere er drept. Selv om verdens statsledere går inn i situasjonen i forsøk på å gjenopprette roen, er det svært utstabile tilstander i området nå. Bør reisende til Israel bekymre seg?

UD oppfordrer til forsiktighet

Det norske utenriksdepartementet oppfordrer reisende i området til å være forsiktige. De som planlegger en reise hit bør se an situasjonen til enhver tid. UD har ikke utstedt advarsler, verken for turister eller offentlige tjenestemenn. Av erfaring vet vi at norske myndigheter vanligvis er ganske restriktive med å advare reisende mot å ferdes i urolige områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer