Italia har den beste maten

Se hva slags type mat nordmenn foretrekker på reise.

ITALIA PÅ TOPP: Tydeligvis er det pizza og pasta nordmenn drømmer om når de reiser på ferie.  Foto: Elin Fugelsnes
ITALIA PÅ TOPP: Tydeligvis er det pizza og pasta nordmenn drømmer om når de reiser på ferie. Foto: Elin Fugelsnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

God mat er er noe nordmenn prioriterer når de skal velge reisemål. Det kommer frem i en fersk undersøkelse om nordmenns reisevaner, som har blitt gjennomført av Respons Analyse for reisebyrået Ticket.

50 prosent svarer at god mat er det som skal til for å få dem til å vende tilbake til et sted de har reist tidligere, mens 82 prosent svarer at maten på reisen er ganske eller veldig viktig for reisen.

Da Ticket spurte dem om hvilket land som har den beste maten, fikk de følgende svar:

Best mat ifølge nordmenn:
1. Italia (40 prosent)
2. Spania (31 prosent)
3. Frankrike (27 prosent)
4. Hellas (25 prosent)
5. Thailand (20 prosent)
6. USA (13 prosent)
7. Tyrkia (12 prosent)
8. India (11 prosent)
9. Tyskland (9 prosent)
10. Kina (9 prosent).

Undersøkelsen ble gjennomført på et representativt utvalg over hele landet med 1052 innkommende svar.

Les også: Verdens snåleste matretter

Ulik Lonely Planets liste

Italia havnet på topp hos både menn og kvinner i samtlige alderskategorier, ifølge reisebyrået. Ticket ser også en økning i etterspørsel etter reiser til Italia, noe de antar går hånd i hånd med den gode maten.

Oversikten over er ganske ulik reiseeksperten Lonely Planets toppliste. Tidligere i år publiserte de en liste over 11 land som har den aller beste maten.

Øverst på deres liste stod Thailand, etterfulgt av Hellas og Kina. Frankrike, Spania og Mexico havnet på 4., 5. og 6. plass, mens italiensk mat havnet på en 7. plass.

Les også: Dansende blekksprut med soyasaus - se video!

Mat er viktig i ferien

Ferieeksperten Runar Døving, som er professor ved Markedshøyskolen, har tidligere uttalt til DinSide at maten har blitt viktigere med årene og at flere tar seg råd til å spise god mat:

– Middelklassen ser for eksempel ned på den som tar med seg knekkebrød på ferie. Det gjør man bare ikke. Man skal heller ikke spise mat som man kan spise hjemme, som for eksempel kjøttboller, mente ferieeksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer