Italias ti beste badeferier

- Bellissima! sukker mennene som står på Cala Goloritze på Sardinia. Men de snakker ikke om jentene i bikini, de peker på stranda med det turkise vannet.

Publisert
Sist oppdatert

Italia er kanskje ikke det Middelhavslandet som er best kjent for flotte badeferier, men den som leter finner drømmestrender hvor klisjéer som smaragdgrønt, krystallklart og itsy bitsy plutselig får innhold.

1) Sardinia

Sardinia er full av vakre, langrunne strender med krystallklart hav og hvit sand. Santa Teresa di Gallura, Cala Goloritze, Villasimius, Baia de Chia og Pinus er bare noen av strendene som får tankene til å gå til Karibia!

2) Capo Vaticano, Calabria

Ligger på utveksten på Italias vrist med utsikt til vulkanøya Stromboli. Ikke så mange turister finner veien hit, og de som gjør det er bevisste på hva de vil ha – nemlig det uspolerte Italia. Strendene her ligger som små, hvite blondekanter mellom granittklipper. Tropea er områdets lille landsby med utekafeer, spesialbutikker og småbysjarm.

3) Ostia - 40 minutter fra Romas bykjerne

Hopp på “il trenino” (det lille toget) fra Piramide holdeplassen midt i Roma. En enveisbillett til Ostia-stranda koster én euro, og tar 40 minutter til endestasjonen Cristoforo Colombo. Stig ut av toget, og vips er du på stranda!En av de beste strandseksjonene (bagni) heter “Gamrinus” vis a vis togstasjonen. Det koster to euro å komme inn, ytterligere fire euro for å leie strandparasoll og solseng. Om bølgene blir for heftige kan du benytte det private svømmebassenget for to euro. Det eneste du må ta med er håndkle!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer