Italiensk øy vil betale halve flybilletten din

Sicilia vil betale halve flybilletten din og gi deg gratis hotellnetter og kulturaktiviteter, som et ledd i å få turismen på fote igjen.

SICILIA VIL BETALE FERIEN DIN: Sicilianske myndigheter har snekret sammen en redningsplanke verdt 50 millioner euro, som skal trekke turister tilbake til øya når grensene åpner. De tilbyr å betale halve flybilletten samt en natt på hotell og gratisbilletter til diverse attraksjoner, til alle som kommer på besøk i løpet av 2020. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SICILIA VIL BETALE FERIEN DIN: Sicilianske myndigheter har snekret sammen en redningsplanke verdt 50 millioner euro, som skal trekke turister tilbake til øya når grensene åpner. De tilbyr å betale halve flybilletten samt en natt på hotell og gratisbilletter til diverse attraksjoner, til alle som kommer på besøk i løpet av 2020. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italia er et av de europeiske landene som er hardest rammet av coronaviruset og er blant de landene som har iverksatt de kraftigste tiltakene.

Som for alle andre land, er også den italienske økonomien hardt rammet - også fordi turismen utgjør en stor del av landets inntekter.

Etter ni uker med portforbud, løsner nå Italia sakte på tiltakene. Fra mandag 4. mai får italienerne bevege seg fritt i eget nærområde, de får besøke familie og gå i parken. I tillegg kan restaurantene igjen servere takeaway. Alle må imidlertid bære munnbind og bruk av kollektivtransport frarådes.

For å få i gang den viktige turismen igjen, har myndighetene på Sicilia nå kommet opp med en rekke tiltak som skal friste turister tilbake til øya.

Blant tiltakene er at de vil betale halve flybilletten for turister som vil komme på besøk i 2020. Myndighetene på øya vil også betale hver fjerde hotellnatt for turister - og de vil sponse gratisbilletter til øyas museer og andre turistattraksjoner.

50 millioner euro

Redningsplanken som skal få i gang turistindustrien, er sagt å skulle koste 50 millioner euro, skriver TimeOut.com

Avisa skriver at Sicilia har gått glipp av 1 milliard euro siden Italia lukket ned 10. mars.

Planen har fått navnet «Empty for Full» og settes i gang så snart landet åpner grensene. Interesserte vil da kunne få tilgang til rabattene og gratisbillettene via nettsida til det sicilianske turistkontoret, VisitSicily.

Ifølge Forbes.com er det snakk om 400.000 gratisbilletter og verdikuponger som skal gis bort.

Forbes refererer til en italiensk avis som skriver at «verdisjekkene vil være betalt i forkant for turistpakker som inkluderer rom bestilt på hotell, guidede turer og billetter til museer eller show på Sicilia. Verdisjekkene vil bli tilbudt gratis til turister som velger å tilbringe en tredøgns ferie på øya, og den fjerde natta vil da bli gratis», skriver InformaSicilia, ifølge Forbes.

Husk de offisielle reiserådene

Per i dag gjelder fremdeles det offisielle reiserådet fra det norske Utenriksdepartementet for norske borgere. Dette sier at UD fraråder reiser til alle land:

«Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjaldt i første omgang fra 14. mars til 14. april men ble 3. april forlenget inntil videre.»

Dette betyr at dersom du likevel reiser utenlands, på tross av reiserådet, kan du ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge.

Reiseforsikringen gjelder heller ikke ved reiser til områder det er utstedt reiseråd for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer