Italiensk øy vil betale halve flybilletten din

Sicilia vil betale halve flybilletten din og gi deg gratis hotellnetter og kulturaktiviteter, som et ledd i å få turismen på fote igjen.

SICILIA VIL BETALE FERIEN DIN: Sicilianske myndigheter har snekret sammen en redningsplanke verdt 50 millioner euro, som skal trekke turister tilbake til øya når grensene åpner. De tilbyr å betale halve flybilletten samt en natt på hotell og gratisbilletter til diverse attraksjoner, til alle som kommer på besøk i løpet av 2020. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SICILIA VIL BETALE FERIEN DIN: Sicilianske myndigheter har snekret sammen en redningsplanke verdt 50 millioner euro, som skal trekke turister tilbake til øya når grensene åpner. De tilbyr å betale halve flybilletten samt en natt på hotell og gratisbilletter til diverse attraksjoner, til alle som kommer på besøk i løpet av 2020. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italia er et av de europeiske landene som er hardest rammet av coronaviruset og er blant de landene som har iverksatt de kraftigste tiltakene.

Som for alle andre land, er også den italienske økonomien hardt rammet - også fordi turismen utgjør en stor del av landets inntekter.

Etter ni uker med portforbud, løsner nå Italia sakte på tiltakene. Fra mandag 4. mai får italienerne bevege seg fritt i eget nærområde, de får besøke familie og gå i parken. I tillegg kan restaurantene igjen servere takeaway. Alle må imidlertid bære munnbind og bruk av kollektivtransport frarådes.

For å få i gang den viktige turismen igjen, har myndighetene på Sicilia nå kommet opp med en rekke tiltak som skal friste turister tilbake til øya.

Blant tiltakene er at de vil betale halve flybilletten for turister som vil komme på besøk i 2020. Myndighetene på øya vil også betale hver fjerde hotellnatt for turister - og de vil sponse gratisbilletter til øyas museer og andre turistattraksjoner.

50 millioner euro

Redningsplanken som skal få i gang turistindustrien, er sagt å skulle koste 50 millioner euro, skriver TimeOut.com

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer