Italienske varer billigst på super'n

Flyplass og taxfree det dyreste alternativet.

PARMESAN: Vil du hamstre med deg skikkelig parmesan fra Italia, bør du kjøpe den under oppholdet og ikke på flyplassen, der prisen var dobbelt så høy. Foto: Colourbox.com
PARMESAN: Vil du hamstre med deg skikkelig parmesan fra Italia, bør du kjøpe den under oppholdet og ikke på flyplassen, der prisen var dobbelt så høy. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn flest tenker at det alltid lønner seg å handle på flyplassenes taxfree-butikker for å sikre seg de billigste varene, men dette er en sannhet med modifikasjoner.

Dette kan DinSide konstatere etter en prissjekk av italienskproduserte varer i Italia.

Dobbelt så dyrt

Skal du kjøpe med deg vin-kvoten under ferien til Italia, viser våre prisundersøkelser at det lønner seg å stikke innom et lokalt supermarked under oppholdet, framfor å handle på flyplassen.

I mange sydlige land er alkoholutvalget på supermarkedene stort, noe som ikke var et unntak i vårt tilfelle her. Dessuten var prisnivået jevnt over lavere enn på flyplassen i Verona - som kun hadde en, liten taxfree-butikk.

Eksempelvis kostet en flaske Martini Rosé 62 kroner og Masi Campofiorin 82 kroner på supermarkedet. På flyplassen var de samme produktene 71 og 48 prosent dyrere, med prislapper på henholdsvis 106 og 121,5 kroner.

Den samme erfaringen har DinSide fra Mexico, der en flaske tequila alltid er mye billigere på vanlige matbutikker enn på de internasjonale flyplassene.

Les også: Her er sigarettene billigst

Sjokolade og parfyme

Er du først innom et supermarked for å hamstre vin, kan du trygt plukke med deg flere italienskproduserte varer til en rimeligere penge.

Vi fant blant annet Parmesan-ost til halv pris på super'n sammenlignet med på taxfree-prisene, og også diverse pastavarianter var jevnt over billigere på matbutikken. Det samme gjaldt den italienske sjokoladen Ferrero Rocher, som lå godt under taxfree-prisen.

Er du på utkikk etter italiensk parfyme fra eksempelvis Versace, Gucci eller Dolce&Gabbana, kostet selv disse langt mindre på et helt vanlig parfymeri enn på taxfree. I flere tilfeller var prisdifferansen på 10 til 20 euro, som tilsvarer 80 til 160 norske kroner.

Det er også verdt å merke seg at det heller ikke var lønnsomt å vente med kjøp av de italienske varene på taxfree ved ankomst til Norge.

Les også: Derfor unner vi oss taxfree-varene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer