Italienske varer billigst på super'n

Flyplass og taxfree det dyreste alternativet.

PARMESAN: Vil du hamstre med deg skikkelig parmesan fra Italia, bør du kjøpe den under oppholdet og ikke på flyplassen, der prisen var dobbelt så høy. Foto: Colourbox.com
PARMESAN: Vil du hamstre med deg skikkelig parmesan fra Italia, bør du kjøpe den under oppholdet og ikke på flyplassen, der prisen var dobbelt så høy. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn flest tenker at det alltid lønner seg å handle på flyplassenes taxfree-butikker for å sikre seg de billigste varene, men dette er en sannhet med modifikasjoner.

Dette kan DinSide konstatere etter en prissjekk av italienskproduserte varer i Italia.

Dobbelt så dyrt

Skal du kjøpe med deg vin-kvoten under ferien til Italia, viser våre prisundersøkelser at det lønner seg å stikke innom et lokalt supermarked under oppholdet, framfor å handle på flyplassen.

I mange sydlige land er alkoholutvalget på supermarkedene stort, noe som ikke var et unntak i vårt tilfelle her. Dessuten var prisnivået jevnt over lavere enn på flyplassen i Verona - som kun hadde en, liten taxfree-butikk.

Eksempelvis kostet en flaske Martini Rosé 62 kroner og Masi Campofiorin 82 kroner på supermarkedet. På flyplassen var de samme produktene 71 og 48 prosent dyrere, med prislapper på henholdsvis 106 og 121,5 kroner.

Den samme erfaringen har DinSide fra Mexico, der en flaske tequila alltid er mye billigere på vanlige matbutikker enn på de internasjonale flyplassene.

Les også: Her er sigarettene billigst

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer