Ja, du kan spise niste på fly

Du trenger ikke «snikspise» den medbrakte maten; det er helt greit å spise niste på fly, i alle fall hos de fleste flyselskapene. Men flere av charterselskapene sier nei til niste!

VIL DU HELST SLIPPE? Du må ikke spise flymaten om du ikke vil, og mange flyselskap lar deg gjerne ta med din egen niste du kan spise ombord. Men pass på, spesielt om du skal på charterreise: Både Star Tour og Ving sier nemlig nei til niste! Foto: Shutterstock / Tyler Olson
VIL DU HELST SLIPPE? Du ikke spise flymaten om du ikke vil, og mange flyselskap lar deg gjerne ta med din egen niste du kan spise ombord. Men pass på, spesielt om du skal på charterreise: Både Star Tour og Ving sier nemlig nei til niste! Foto: Shutterstock / Tyler Olson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke lyst til å kjøpe flymaten de selger ombord, men vet at du vil bli sulten på turen? Du kan trygt ta med niste ombord, og du trenger ikke «snikspise» den:

De fleste flyselskapene vi har snakket med sier det er helt greit å spise medbrakt mat ombord.

Men pass på: Dette gjelder ikke alle. Reiser du charter, kan du få nei!

LES OGSÅ: Mye dyrere ombord enn i butikken

Billigere med medbrakt niste

Det er ofte ganske dyrt å kjøpe mat og drikke på flyet. En flaske vann eller brus koster ofte 30 kroner, og et smørbrød koster raskt 50-60 kroner. Bare en liten pakke med ferdigsmurte Wasa knekkebrød koster for eksempel 25 kroner på et Norwegian-fly, mens det koster 8-10 kroner i butikken.

Da er det mye billigere å kjøpe med seg noe fra butikken, som du tar med i håndbagasjen. Med noen få unntak, er det stort sett greit å ta med seg mat gjennom sikkerhetskontrollen.

LES OGSÅ: Ikke ta med krem og smørepålegg ...

Ja til niste: Ingen grunn til å føle seg «snikete»

Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian, sier til Dinside at det ikke er noen grunn til å føle seg snikete om man spiser medbrakt niste på flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer