Jada, fjernkontrollen er en bakteriebombe

Dynk hendene dine i antibac etter du har sett TV på hotellet.

BAKTERIEBOMBE: Hvis du virkelig vil se på TV, bør du vaske hendene godt etterpå. Her kryr det nemlig av bakterier. Et typisk sted hvor rengjøringspersonalet ikke vasker.  Foto: Colourbox
BAKTERIEBOMBE: Hvis du virkelig vil se på TV, bør du vaske hendene godt etterpå. Her kryr det nemlig av bakterier. Et typisk sted hvor rengjøringspersonalet ikke vasker. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om hotellet ser rent og pent ut, er det alltid noen steder som er mer utsatte enn andre. For selv om rengjøringspersonalet har vasket i krinkler og kroker, er det alltid noen steder som blir oversett.

En fersk undersøkelse fra USA viser at det kryr av bakterier på lysbrytere og fjernkontrollen, ifølge Daily Mail

Ikke overraskende er det også en del bakterier på toalettet og ved vasken.

Les også: Er dette verdens reneste hotell?

Hovedlysbryteren var versting

Forskerne undersøkte tre hotellrom i tre amerikanske stater; Texas, Indiana og South Carolina. De samlet sammen prøver fra 19 steder i rommet og testet dem for aerobe bakterier, som inkluderer bakterier som kan føre til sykdommer som streptokokker og stafylokokker.

Det ble funnet spesielt mange bakterier i vasken på baderommet, men det krydde også av bakterier på gulvet.

Fjernkontrollene viste seg å være en av bakterieverstingene, som målte 67.6 CFU. Bakteriell forurensning betegnes med CFU (Colony forming units), som er en betegnelse på mengden levende bakterier.

Hovedlysbryteren hadde 122.7 CFU av aerobe bakterier, mens telefontastaturet hadde 20.2 CFU. Dette kom også aller dårligst ut når det gjaldt fekale bakterier (avføringsbakterier) med 111.1 CFU.

Sengegavlen, gardinstengene og dørhåndtaket på baderomsdøren hadde minst bakterier av teststedene.

Les også: Derfor bør du bruke hotellets safe

Rengjøringspersonalet har for liten tid

– Studien er rettet mot rengjøringspersonalets ledelse, uttalte Katie Kirsch, forsker ved universitetet i Houston, til MSNBC.com

Trolig florerer det i bakterier fordi rengjøringspersonalet har ansvar for 14 til 16 rom på et åtte timers skift, hvor de bruker cirka 30 minutter på hvert rom .

Kirsch håper at undersøkelsen kan bidra til at rengjøringspersonalet endrer måten de vasker på, samt reduserer den potensielle helserisikoen i hotellrommene.

Men det er noen hotell som virkelig tar rengjøringen på alvor. Nylig skrev DinSide om Best Western hotel som bruker ultrafiolett lys for å sjekke rensligheten på hotellrommet.

Ta forholdsregler

Dersom du synes det var ekkelt å lese om dette, kan du prøve å følge disse rådene neste gang du skal bo på hotell:

  • Vask hendene ofte og nøye. En skikkelig håndvask tar minst 15 sekunder, og du vasker i halvvarmt vann, og gnir inn såpen også mellom fingrene og under neglene. Les mer om håndvask her.
  • Ta med antibac-gelé og bruk denne på litt toalettpapir for å tørke av dørhåndtak, fjernkontroll, lysbrytere og telefon.
  • Fjern sengeteppet fra sengen.
  • Unngå å gå barbeint. Ta med sandaler du han dusje med.
Les hele Conde Nast Travelers artikkel om renslighet på hotellrom her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer