Jada, fjernkontrollen er en bakteriebombe

Dynk hendene dine i antibac etter du har sett TV på hotellet.

BAKTERIEBOMBE: Hvis du virkelig vil se på TV, bør du vaske hendene godt etterpå. Her kryr det nemlig av bakterier. Et typisk sted hvor rengjøringspersonalet ikke vasker.  Foto: Colourbox
BAKTERIEBOMBE: Hvis du virkelig vil se på TV, bør du vaske hendene godt etterpå. Her kryr det nemlig av bakterier. Et typisk sted hvor rengjøringspersonalet ikke vasker. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om hotellet ser rent og pent ut, er det alltid noen steder som er mer utsatte enn andre. For selv om rengjøringspersonalet har vasket i krinkler og kroker, er det alltid noen steder som blir oversett.

En fersk undersøkelse fra USA viser at det kryr av bakterier på lysbrytere og fjernkontrollen, ifølge Daily Mail

Ikke overraskende er det også en del bakterier på toalettet og ved vasken.

Les også: Er dette verdens reneste hotell?

Hovedlysbryteren var versting

Forskerne undersøkte tre hotellrom i tre amerikanske stater; Texas, Indiana og South Carolina. De samlet sammen prøver fra 19 steder i rommet og testet dem for aerobe bakterier, som inkluderer bakterier som kan føre til sykdommer som streptokokker og stafylokokker.

Det ble funnet spesielt mange bakterier i vasken på baderommet, men det krydde også av bakterier på gulvet.

Fjernkontrollene viste seg å være en av bakterieverstingene, som målte 67.6 CFU. Bakteriell forurensning betegnes med CFU (Colony forming units), som er en betegnelse på mengden levende bakterier.

Hovedlysbryteren hadde 122.7 CFU av aerobe bakterier, mens telefontastaturet hadde 20.2 CFU. Dette kom også aller dårligst ut når det gjaldt fekale bakterier (avføringsbakterier) med 111.1 CFU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer