Jamaica utenfor turisttråkket

- På nordsiden av øya er det veldig tilrettelagt for turister. Der selger de det bildet man ofte har av Jamaica, med sol, strand, palmer og all right, man, forteller Rilito Povea på telefon fra Jamaica.

Publisert
Sist oppdatert

Rilito Povea bor i Kingston, hovedstaden på den karibiske drømmeøya. Der jobber han som organisasjonsutvikler for Røde Kors. Povea har vært på Jamaica i fem måneder, og har rundt seks måneder igjen av sitt opphold der. Han forteller at det første møtet med Jamaica ble alt annet enn forventet.

- For min del var det ganske tungt å komme hit, i forhold til de forventningene jeg hadde da jeg dro. Jeg trodde det var et åpent folk, at alt var ”laidback”, avslappet og den slags. Men det er mye motsatt av dette, særlig i hovedstaden. Stemningen er anspent, folk er lite hyggelige, servicen er dårlig, og det er generelt ikke veldig hyggelig, forteller Rilito Povea.

Kontraster

Vi ringer Povea en onsdag ettermiddag. Klokken er 14 her hjemme i Norge. På Jamaica er klokken bare 08, og Povea har ennå ikke forlatt hjemmet for å gå på jobb.

- Vi bor i New Kingston, og det er store kontraster fra hvor jeg bor og downtown Kingston, forteller Povea. Husene her er bygget på slutten 1970-årene, og det er mye som å bo i USA – mye av byggestilen er tatt derfra, sier han.

Povea forteller at Jamaica er fylt med kontraster også med tanke på turisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer