Japans årlige penisfestival!

Det finnes en del underlige festivaler rundt om i verden, men denne må nesten kvalifisere som en av de mest kuriøse. I Komaki i Japan feires det nemlig i disse dager noe så merkverdig som en penisfestival.

Japansk kvinne i bønn, Komaki.
Japansk kvinne i bønn, Komaki. Vis mer
Publisert

Hvert år den 15. mars drar innbyggerne i den Japanske byen Komaki frem den to meter høye landsbypenisen og paraderer den rundt i byen til ære for fruktbarhet. Hounen Matsuri, også populært kalt penis festivalen, har pågått i over 1.500 år. Og det er ingenting som tyder på at den er i ferd med å gå av mote.

Stolte innbyggere…

Med løfter om gratis sake og noe spesielle lykkeamuletter (du kan kanskje gjette deg til hvilken form de har), venter Komaki titusentalls besøkende. Om festivalen er noe fallossentrert benekter innbyggerne at dette dreier seg om sex:

- I Komaki er vi virkelig stolt over penisfestivalen, den er meget berømt. Mange tror at festivalen handler om sex, men det er feil – her feirer vi kun penisen, sier innbygger Takahiro Awata til nettmagasinet WhatsGoingOn.

Håpet er at hyllesten skal føre til fruktbarhet og rikdom i året som kommer.

Tyve ivrige menn på 42

Prosesjonen i seg selv er noe spesiell. Hvert år utformes en ny trepenis, og den skal overholde de eksakte målene på 8.2 fots høyde med en diameter på 24 tommer. Trepenisen blir så plassert på et alter som bæres rundt i byen av 20 menn som alle er 42 år gamle. Alderen er viktig, og 42 år blir sett på som et høydepunkt for et menneskes spirituelle omsorg. Som du forstår er dette kompliserte saker!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer