Jardin du Luxembourg

Rett øst for Panthéon ligger Jardin du Luxembourg. Dette er en av Paris' mest fredfulle parker og et populært sted for hvile, frisk luft og fritidsaktiviteter.

Publisert
Sist oppdatert

Når våren kommer og solen titter frem lever Luxembourg nesten ett eget liv. Her er trillepiker og spedbarn, studenter med desimetertykke bøker, joggere med svetteringer under armene, tennisspillere i kort-korte skjørt, flørtende kjærestepar og paraderende madammer med mørke gucci solbriller. En stor gruppe sjakk-interesserte menn, de fleste i det man kan kalle sin beste alder, okkuperer sjakkbordene ved hagens hovedinngang, som vender mot Montparnasse.

Men selv ikke surt ruskevær jager vekk de mest ihugga sjakkentusiastene - eller joggerne for den saks skyld. Parken er stor og romslig, men du vil aldri føle deg helt alene. Om sommeren kan man leie små seilbåter man kan leke med i den åttekantede dammen.

Det nydelige palasset i hagen bidrar huser det franske senatet, og står du med ryggen til det og skuer nedover hagen vil du nok kjenne deg igjen. Et helt annet sted...

Tips: Er du i Paris akkurat nå er det hengt opp en fantastisk fotografiutstilling langs gjerdet rundt Jardin du Luxembourg som går fra RER-stasjonen og ned mot palasset. Her har Canon og en fransk avis plukket ut et bilde i året fra 1953 - 2003 som samlet ikke bare utgjør et gripende stykke fotografihistorie, men også verdenshistorie, sett med franske øyne. Bildene er opplyst, og kan beskues akkurat når du vil - enten det er tidlig på morgenen eller midt på svarte natten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer