Klager ble behandlet ulikt hos SAS:

– Jeg blir fly forbanna

Alle fikk erstatning fra SAS - bortsett fra Frode.

FLYTUR MED FORVIKLINGER: Flyturen med SAS endte med togtur for Frode Meinich. Og etterpå startet forviklingene. Foto: Privat/Odd Roar Lange
FLYTUR MED FORVIKLINGER: Flyturen med SAS endte med togtur for Frode Meinich. Og etterpå startet forviklingene. Foto: Privat/Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan et flyselskap forskjellsbehandle passasjerer fra samme fly, dersom de ber om erstatning når reisen blir kansellert? Nei, mener flypassasjer Frode Meinich.

Men SAS var ikke enig, og DinSide tok saken. Og nå er det blitt en ny løsning.

Flyturen som ble til togtur

I oktober 2021 gjorde Frode Meinich og kona Netten Østberg, sammen med et vennepar, seg klare for en flytur fra Trondheim til Oslo, da de under frokosten fikk melding fra SAS om at ettermiddagsflyet var kansellert.

Litt senere samme dag ble de ombooket til et fly med avreise neste ettermiddag. Det passet ikke for reisefølget på fire, den siste søndagen i høstmåneden oktober. Og for å rekke hjem til jobben neste dag satte de seg heller på et tog fra trønderhovedstaden og tilbake til Østlandet.

- Vel om bord på toget hadde vi god tid til å sende inn et krav til SAS om refusjon av de ubrukte billettene, samt krav om 250 euro, som følge av det standariserte EU-regulativet. Jeg fylte først ut skjemaet for kona, deretter et likelydende for meg selv. Venneparet gjorde det samme, forteller Frode Meinich til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.