- Jeg fikk pistolen boret inn i nyrene

Reiser du på ferie til Russland, bør du være forberedt på å bli ranet - av politiet.

Publisert
Sist oppdatert

St. Petersburg, juni 2008:Jeg og en bekjent hadde akkurat bestemt oss for å forlate et av byens største diskoteker og reise hjemover etter en runde for å sjekke St. Petersburgs uteliv. Klokken var cirka to natt til lørdag, og på utsiden av utestedet praier vi en uniformert taxi og gir sjåføren lappen med adressen til hotellet.

Vi har kjørt i cirka fem minutter, da en politibil kommer opp på siden av oss og setter på blålysene. Sjåføren vår stopper og de to uniformerte politimennene konfronterer oss med å ta opp sidedørene og beordre oss ut av taxien på russisk.

Taxisjåføren blir tydelig nervøs, og avfeid tvert når han prøver å si noe til de to kortvokste politimennene med store hatter. Vi har kopier av pass og visum på oss, som vi også viser til politiet. De dytter oss imidlertid ganske brutalt inn den uniformerte ladaen og legger i vei innover St. Petersburgs bakgater.

De finner et sted uten folk og drar oss ut av bilen nok en gang. Vi fortsetter å spørre hva de har anholdt oss for på engelsk, denne gangen får jeg en pistol boret inn i nyrene som svar. Våpen snakker som kjent alle språk, og vi lar dem ransake oss uten videre spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer