- Jeg har aldri opplevd maken

Skremmende dårlig kundebehandling.

Foto: Faksimile fra Deturs nettsider
Foto: Faksimile fra Deturs nettsider Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia er varslet å bli den store charterfavoritten blant nordmenn i år. Og det er ikke uten grunn:

Tyrkia er et spennende land, proppfullt av historie, eldgamle bygninger, vakker og dramatisk natur og ikke minst ett av de mest spennende kjøkken du finner i denne delen av verden. I tillegg kan Tyrkia by på alt hva en norsk charterturist kan ønske seg av sol, varme og lange sandstrender.

Dessverre er det også et land som kan gi enkelte tilreisende svært uønskede og ulykkelige ferieminner. I en artikkel i Stavanger Aftenblad forteller en 22 år gammel stavangerkvinne om marerittet hun opplevde i Tyrkia. Jenta ble voldtatt av en bartender, men fikk ikke den hjelpen hun hadde trengt i ettertid. Den norske ambassadøren i Tyrkia, Cecilie Landsverk, beklager ifølge avisen måten turoperatøren Detur håndterte situasjonen på, og sier det utvilsomt har gjort hendelsen ekstra ille for den norske kvinnen.

Ambassaden melder om at rundt 20 norske kvinner er blitt rapportert voldtatt i Tyrkia de siste tre årene, men utelukker ikke at tallet kan være høyere. Ambassaden i Tyrkia holder opplysningsmøter med reiseselskapene hvert år, der voldtekt og oppfølging av slike tragiske hendelser blir tatt opp som tema. Derfor er det svært betenkelig at enkelte selskaper likevel ikke har oppfattet hvordan en skal opptre i vanskelige situasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.