Kritisk reise:

- Jeg har total angst

Lynda Mullan (52) skal etter planen til Belfast for å donere en nyre til faren sin. Kansellerte flyginger den siste uka har imidlertid satt den kritiske reisen i fare.

FORTVILET: Som følge av flere kansellerte fly og pågående og ventende streik, er det usikkert om Lynda Mullan (52) kommer seg fram til Belfast for å donere sin ene nyre til faren sin. - De siste dagene har jeg hatt vondt i magen over situasjonen. Jeg har ikke ord, sier hun. Lynda Mullan her avbildet med sønnen Pearse Johansen (11) og samboeren Vidar Johansen (62). Foto: Privat
FORTVILET: Som følge av flere kansellerte fly og pågående og ventende streik, er det usikkert om Lynda Mullan (52) kommer seg fram til Belfast for å donere sin ene nyre til faren sin. - De siste dagene har jeg hatt vondt i magen over situasjonen. Jeg har ikke ord, sier hun. Lynda Mullan her avbildet med sønnen Pearse Johansen (11) og samboeren Vidar Johansen (62). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har totalt angst, og jeg får ikke sove om nettene. Denne situasjonen er skummel nok som den er for meg, men alt blir bare verre av at jeg ikke vet om flyet går.

Det sier irske Lynda Mullan (52) til Dagbladet. Hun bor i Halden med samboeren Vidar Johansen (62) og sønnen deres Pearse Johansen på elleve år.

Etter planen skal Mullan gjennomføre en organdonasjon til sin nyresyke far som bor i Belfast i Nord-Irland.

Operasjon er planlagt til 5. juli, men de siste prøvene før operasjonen skal etter planen skje 30. juni på sykehuset i Belfast. Derfor er det kritisk at Mullan kommer seg til Belfast for å kunne gjennomføre nyredonasjonen som har blitt planlagt i ett år.

- Vi var alle lettet da vi fikk en dato for operasjonen. Mine søsken har også blitt testet for å bli organdonor til pappa, men det var min nyre som var den beste matchen, sier Mullan.

Bestilte tre flybilletter

Etter at operasjonsdatoen ble bestemt, bestilte hun en flybillett for to måneder siden, med SAS til Dublin, som etter planen fortsatt skal gå onsdag 29. juni.

Men som følge av de mange kanselleringene hos SAS den siste uka, samt flyteknikerstreiken som nå er avblåst, og den varslede streiken til SAS-pilotene, så ikke Mullan noen annen utvei enn å bestille to andre flybilletter. En med Norwegian og en avgang med Ryanair som flyr fra Göteborg tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.