Flysete

- Jeg tabbet meg ut

Slik unngår du de verste flysetene.

Opp med armlenet: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har sitt favorittsete på flyet. Noen foretrekker å sitte ved vindu for å kunne styre vindusskjermen, hvile hodet mot veggen eller nyte utsikten, mens andre foretrekker å sitte ved midtgangen for å komme seg raskt opp eller for å slippe å passere de andre på vei ut til toalett.

Er du en av dem som foretrekker vindussete og er raskt ute med å velge sete når du bestiller billetten eller når innsjekk åpner, må du unngå «tabben» flypassasjeren Kali Marsch gjorde.

«Jeg tabbet meg skikkelig ut», skriver hun på Twitter med et bilde av et vindussete uten vindu.

Marsch er ikke alene om denne «tabben». På TikTok er det flere som legger ut videoer av sitt vindusløse vindussete. Deriblant kontoen @dakotaraub som måtte seg langt etter god utsikt på flyturen.

@dakotaraub No window in the middle of the plane. Why did this take to many tries to film 😂😂 @gverdugo_ #americanairlines #travel #flight #flyingblind ♬ original sound - Dakota Raub

Vindusseter uten vindu

Ja, for det er ikke alle «vindusseter» som har vindu.

Reiseekspert i DinSide og Dagbladet, Odd Roar Lange, har mange, mange flyreiser bak seg, men forteller at han har til gode å velge et vindussete uten vindu.

Ifølge Lange hører det til sjeldenheten til at du får et sete uten vindu slik som Marsch opplevde.

Han sier det er ulike grunner til at det ikke er vindu ved et «vindussete».

- Det er blant annet fordi at skroget til en flymodell er likt uansett innhold. Så da avhenger det ofte av hvor mange seterader flyeselskapet har valgt, sier han.

En annen årsak til at det ikke er vindu er ifølge reiseblogger Nicky Kelvin.

- Det er ofte fordi produsenten bruker plassen til å føre elektronikk eller viktige komponenter, sier han til Daily Mail.

Under kan du lese Langes åtte tips til hvilke flyseter du bør unngå.

Slik kan du unngå dem

I tillegg til å følge Langes tips for å unngå de verste setene, kan du sjekke nettsida SeatGuru som har oversikt over seteoppsettet til en rekke fly.

På SeatGuru kan du plotte inn flyselskap flightnummer for å se oppsettet for den aktuelle flygingen, og nettsida bruker et trafikklyssystem for å informere om gode, middels og dårlige seter, i tillegg til nyttig informasjon om setene.

SEATGURU: Her ser du setene du bør velge og de du bør unngå. Grønne og gule betyr blandede tilbakemeldinger fra reisende. Foto: Skjermdump/Seatguru
SEATGURU: Her ser du setene du bør velge og de du bør unngå. Grønne og gule betyr blandede tilbakemeldinger fra reisende. Foto: Skjermdump/Seatguru Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer