Jentenes verste reisehistorier

- Det virket som en god ide. Når de villeste jentene drar på tur går ikke alt helt som det skal. Bli med et knippe jenter helt ut på viddene.

Janne Dalen - i lastebil på vei til Tibet.

Foto: Janne Dalen Foto: Janne Dalen
Janne Dalen - i lastebil på vei til Tibet.

Foto: Janne Dalen Foto: Janne Dalen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid det går som det skal. Av og til krasjer reiselyst med praktiske begrensninger. DinSide Reise har snakket med et knippe jenter som har flere kontinenter og utallige innreisestempelmerker i passene sine om hva som gikk galt da det virkelig gikk galt.

Highway to Tibet

Tibet, 1991. Janne Dalen (38), selger i Hafslund Sikkerhet, sitter i fengsel. Det er starten på et tre måneders opphold i landet.

- De sa det var umulig for turister å ta seg inn i Tibet på egenhånd. Og da måtte jeg jo prøve. Jeg heiv meg på en buss fra Golmud, nord for Tibet, i retning Lhasa, Tibets hovedstad. Veien ble kalt The Highway to Tibet. At det var en highway er en sannhet med visse modifikasjoner. Halvveis over fjellene, på 5.000 meters høyde, blir jeg kastet av bussen. Sjåføren frykter konsekvensene av å ta med en ulovlig turist, forteller Dalen. – Her var en hytte og tre kinesere som levde av å selge suppe til lastebilsjåførene. Jeg fikk campe på ett rom ute glass i vinduene inntil jeg kom meg videre.

Å komme seg videre var ikke lett. Ingen sjåfører ville ha med seg en ulovlig reisende. Etter tre dager i høyden, hadde Dalen fått nok: Hun kapret en lastebil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer