Jentenes verste reisekatastrofer

Ambisjonene er store, og feriedrømmende høytsvevende når de canadiske skribentene legger ut på langtur. Ofte kræsjlander både drømmer og ambisjoner.

DUM PÅ TUR: Hvor mye kan egentlig gå galt?
DUM PÅ TUR: Hvor mye kan egentlig gå galt? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I boken The unsavvy Traveller. Women`s Comic Tales of Catastrophe forteller de hvordan det egentlig gikk på eventyrreisen til Alaska og på det karibiske cruiset.

Katastrofal inspirasjon

Hva gjør du når du bader naken på et strandparty i Barcelona og klærne dine blir stjålet? Setter deg ned å depper eller låner en T-skjorte og en herretruse, og forstetter festen? Og hvilke kriterier ser du etter når du velger deg ferietur? Velger du deg en pudderstrand fra et charterselskap eller gjør du som Ayun Halliday i essayet (Carry me) Out of Africa: ”Having based my choice on little more than the sex appeal of a newborn ape, I had picked Tanzania, Rwanda and Kenya”?

Gjennom 29 essays forteller like mange kvinnelige skribenter om sine verste reisekatastrofer, og hvordan de forserte brasene underveis. Tittelen antyder at jentene er unsavvy - usmarte, men gudene skal vite at forlaget vet hva ironi er: I boken finnes ingen umælende nek eller ubehjelpelige fruentimmere på utflukt. Reiseskribentene er rutinerte både som reisende og som laptop-utstyrte observatører. Kanskje er de engstelige, men de vet å håndtere enhver uventet situasjon utstyrt med vidd og en uvøren sans for komikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer