Jernteppenostalgi på tur

De østtyske Trabantene triller igjen, som sightseeingbiler i Tyskland.

Trabanten på sightseeing. Bilde fra trabi-safari.de
Trabanten på sightseeing. Bilde fra trabi-safari.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det første velstående østtyskere dumpet etter murens fall, var de forhatte bilene, Trabantene. Nye tider betød også nye biler av statusopphøyde merker som BMW og Mercedes. De gamle Trabantenes tid syntes forbi, der de ble kjørt i lass i voksende dynger. Men nå, mer enn ti år etter, har Trabi'ene oppnådd en slags kultstatus.

Trabi-sightseeing

For turister med en hang til kalde kriger og tepper av jern, er redningen ikke langt unna. Nostalgi-sightseeing med gamle Trabanter er kanskje en av de morsomste måtene å se storbyene Berlin og Dresden på. Du får guidede turer i Trabanter, og kan også få sjansen til å innta ratt og pedaler på egen hånd.

I Berlin kan du til og med få testet sekshjulede Trabanter og sekssetere av samme merke. Turene går daglig mellom 10 og 16 fra mars til november. Regn med halvannen time. Priser fra 20 euro per person (150 kroner).

Lenke til Trabi-Safari:Trabi-Safari på nett

Andre spesielle rundturerSkipper med kjærlighet i NederlandEn smak av fabrikkenFra vannhull til vannhull i New YorkDen skotske whisky-veien

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer