Jersey - gråhåret skatteparadis

JERSEY: DinSide har besøkt kanaløya og shoppingparadiset Jersey. En gammel engelsk ferieperle som nok bør poleres noe for å friste nye generasjoner av turister, men som fortsatt evner å glede en reisende.

Jersey og de andre kanaløyene... som fluelort på kartet i den Engelske kanal.
Jersey og de andre kanaløyene... som fluelort på kartet i den Engelske kanal. Vis mer
Publisert

Jersey er et reisemål kjent for de fleste nordmenn gjennom detektivserien Bergerac - en TV-serie der hasardiøs bilkjøring, smugling og mord hørte med i hver eneste episode. Men om du reiser til Jersey i den tro at du kommer til en heftig øy med full fart, action og røvere bak hver sving tar du grundig feil. Et roligere og tryggere reisemål skal du lete lenge etter. Her hersker freden, og det mest dramatiske du opplever er et tidevannsskifte på opptil tolv meter! Men det kan for så vidt være spennende nok.

Fluelort på globusen

Som små flekker på kartet i den engelske kanal finner vi Kanaløyene Jersey, Guernsey, Sark og Alderney. Den største og mest kjente er Jersey med hovedstaden St. Helier. Skjønt stor - øya er ikke mer enn ca. 15 x 8 kilometer i utstrekning - det er litt mindre enn Drammen kommune. Fakta om Jersey finner du 11997>her.

Det meste er typisk engelsk. Overalt ser vi små landsens "cottages" med engelske rosehager, milevis med smale og kronglete "Postman Pat"-veier (der alle selvsagt kjører på feil side), flotte herskapshus med parklignende hager, tehus og gamle pub'er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer