Jobb og reis - down under

Hva med å jobbe i Australia i ett år? Norge er nemlig ett av 12 land som har en samarbeidsavtale med det store landet "down under" slik at ungdom under 30 får arbeidsvisum for ett år.

Publisert
Sist oppdatert

Work & Travel på Grünerløkka er et spesialister på å hjelpe ungdom som vil jobbe og reise i Australia. Og dem er det mange av.

- Vi på Work & Travel hjelper til med planlegging, visum og informasjon i forkant av reisen, og vi sørger for en "myk landing" i Australia, sier prosjektleder Helga Stumo.

Reiser du med dette selskapet blir du tatt godt imot i Australia. Du blir hentet på flyplassen i Sydney og kjørt til et hostel, der du får bo i fire dager. På hovedkontoret til Work & Travel i Sydney får bruke internett gratis hele året, du får hjelp til å søke jobber, du får råd og vink om skatteregler, og sist men ikke minst får du en adresse, slik at du kan skaffe deg en bankkonto.

- Dette er vitalt, for uten bankkonto - ingen jobb. Og uten adresse - ingen bankkonto, sier Stumo.

Du trenger selvsagt ikke holde deg i Sydney under hele oppholdet - du kan reise fra sted til sted og jobbe underveis. Det er for eksempel mange som jobber på gårder i "outbacken" for kost og losji. Eller kanskje det frister mer med Melbourne, Brisbane - eller hovedstaden Canberra?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer