Jobb og reis - down under

Hva med å jobbe i Australia i ett år? Norge er nemlig ett av 12 land som har en samarbeidsavtale med det store landet "down under" slik at ungdom under 30 får arbeidsvisum for ett år.

Publisert
Sist oppdatert
Helga Stumo på Work & Travel kan hjelpe deg å tilrettelegge et friår i Australia.
Helga Stumo på Work & Travel kan hjelpe deg å tilrettelegge et friår i Australia. Vis mer


Work & Travel på Grünerløkka er et spesialister på å hjelpe ungdom som vil jobbe og reise i Australia. Og dem er det mange av.

- Vi på Work & Travel hjelper til med planlegging, visum og informasjon i forkant av reisen, og vi sørger for en "myk landing" i Australia, sier prosjektleder Helga Stumo.

Reiser du med dette selskapet blir du tatt godt imot i Australia. Du blir hentet på flyplassen i Sydney og kjørt til et hostel, der du får bo i fire dager. På hovedkontoret til Work & Travel i Sydney får bruke internett gratis hele året, du får hjelp til å søke jobber, du får råd og vink om skatteregler, og sist men ikke minst får du en adresse, slik at du kan skaffe deg en bankkonto.

- Dette er vitalt, for uten bankkonto - ingen jobb. Og uten adresse - ingen bankkonto, sier Stumo.

Du trenger selvsagt ikke holde deg i Sydney under hele oppholdet - du kan reise fra sted til sted og jobbe underveis. Det er for eksempel mange som jobber på gårder i "outbacken" for kost og losji. Eller kanskje det frister mer med Melbourne, Brisbane - eller hovedstaden Canberra?

Opplev Australia fra hesteryggen - på Tim og Brians cowboyskole.
Opplev Australia fra hesteryggen - på Tim og Brians cowboyskole. Vis mer


Howdy, cowboy

Stumo kan fortelle at et av de mest populære tilbudene de har er muligheten til å bli en vaskeekte australsk cowboy eller cowgirl.

Du kan velge mellom en fem eller 11-dagers skole på ranchen til cowboyene Tim og Brian Skerrett. Du trenger ingen erfaring for å være med på dette. På cowboyskolen lærer du å ri, kaste lasso, klippe sauer, melke kyr, flytte kveg fra hesteryggen, kjøre traktor... Noen som føler for å gjøre som Paris og Nicole i "The Simple Life"?

Prisen på herligheten?

- Velger du å jobbe i Australia et år stiller det ikke så høye krav til reisekassen, sier Stumo.

Rundt regnet trenger du cirka 100.000 for å reise rundt i Australia i ett år, mens om kombinerer jobb og reise kan du klare deg på 25.000. Og det burde vel alle kunne klare å spare opp?

Reisen med Work & Travel koster fra 15.900 og oppover. Det kommer egentlig an på hvor mange stopp du har lyst til å gjøre på hjemveien. En tusenlapp ekstra kjøper en tur-retur billett til New Zealand som du kan bruke når som helst under oppholdet. For to av dem får du fly hjem via Singapore, Bangkok og London. Om du vil. Og herfra går prisene bare oppover.

Ekstern lenke:
Work & Travels nettsider

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer