Coronavaksine

Jobber med felles vaksinesertifikat

Men inntil videre kan det ikke gis unntak fra karantene etter vaksinering, ifølge Folkehelseinstituttet.

VAKSINEKORT: En ansatt ved Hurley-klinikken i London viser frem et vaksinekort. Foto: Aaron Chown/PA Wire/Pool via REUTERS
VAKSINEKORT: En ansatt ved Hurley-klinikken i London viser frem et vaksinekort. Foto: Aaron Chown/PA Wire/Pool via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge EU-kommisjonen jobber de, EUs medlemsland og Verdens helseorganisasjon (WHO) med vaksinesertifikater.

EU-kommisjonen skriver på sine nettsider at slike sertifikater kan være nyttige for eksempel ved reiser. Dette vil åpne for at personer kan bekrefte vaksinering og kanskje slippe testing og karantene ved ankomst til et annet land.

Nordmenn vil foreløpig ikke få unntak fra restriksjoner etter vaksinering, påpeker FHI.

Alle vaksinert til i sommer

Vaksineringen av nordmenn er i startfasen, og overlege Preben Aavitsland i FHI sier til Dinside at man etter vaksinering kan laste ned en bekreftelse på at man er vaksinert, fra helsenorge.no.

Bent Høie har også uttalt at hele den voksne, norske befolkningen kan regne med å være vaksinert før sommeren i år. Aavitsland bekrefter at de håper å få gitt tilbud om vaksine til alle voksne, også de under 45 år som ikke er prioritert, i beste fall i sommer.

- Hvor lang tid etter at den andre dosen er satt, kan man regne med å være beskyttet av vaksinen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer