Jobbreisende yter langt mindre enn de tror selv

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Folk som reiser i embets medfør yter mindre enn de selv oppfatter. Årsaken er dårlig søvn og liten fysisk aktivitet.

Publisert
Sist oppdatert

Konklusjonen er hentet fra en studie som hotellkjeden Hilton Hotels & Resort har foretatt i samarbeid med den tidligere NASA-direktøren for tretthetsstudier, dr. Mark Rosekind.

Rosekind mener at folk som reiser i jobbsituasjon og som trener og legger vekt på en sunn livsstil i løpet av turen, yter opp til 61 prosent mer i reaksjons- og oppmerksomhetsstudier enn dem som ikke var fysisk aktive.

Dårlig form før reisen

- Det er første gang at en hotellkjeden har brukt vitenskapelige metoder fra NASA for å finne ut hva som faktisk skjer på en jobbereise, sier salgs- og markedsdirektør Torgeir Flatjord i Hilton Scandic Norge.

Ett av funnene var at deltakerne i studien i snitt bare sov fem timer natten før en reise. Å sove mindre enn seks timer minsker ytelsen betraktelig. Reisende er i dårlig form allerede før de går hjemmefra på grunn av mangel på søvn. Og alkohol er det middel som brukes oftest som sovemedisin på reiser. Forbruket er i snitt 30 prosent høyere enn i hjemlige omgivelser.

Et annet funn var at den jobbreisende yter mest midt på dagen - ikke tidlig om morgenen som tidligere ble antatt å være den produktive arbeidstiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer