Jordskjelv i Indonesia: Full beredskap

Det var full evakuering av utsatte områder i Thailand da tsunamiadvarselen gikk ut sent i går kveld. Her hjemme ble UDs kriseberedskapsgruppe sammenkalt, og pårørendetelefon opprettet.

Publisert
Sist oppdatert

Jordskjelvet utenfor Sumatra ble registert rundt klokken 23.10 lokal tid i går kveld, eller 18.10 norsk tid. Skjelvet, som ble målt til til 8,7 på Richters skala, rystet i tillegg til Indonesia også Malaysia og sørlige Thailand, og man følte det så langt borte som Bangkok, hvor høye bygninger svaiet, ifølge Phuket Gazette.

Tsunamifaren er avblåst, men rundt tusen mennesker er rapportert omkommet på den indonesiske øya Nias som følge av selve jordskjelvet.

Evakuert

Flere tusen mennesker ble dratt ut av sengene sine og evakuert fra badebyer og små landsbyer rundt Phuket. Det ble sendt ut advarsler på radio og TV om at folk måtte forflytte seg opp i høyereliggende områder umiddelbart. Ifølge Phuket Gazette gikk politi og lokalbefolkning fra dør til dør for å varsle folk, og mobilnettet brøt sammen pga. alle sms-ene som ble sendt som følge av tsunamifaren.

Klokken 2.30 i natt lokal tid gikk det ut meldinger fra det meteorologiske instituttet at faren for en ny tsunami var over, og at folk kunne vende tilbake til sengene sine.

Det ble også sendt ut foldbølgeadvarsler i Indonesia, India, Malaysia og Sri Lanka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer