Julegaver for den reiseglade

Sent ute med julegavene? Frykt ikke, disse julegavene til reiseglade er det ennå muligheter for å rekke å ekspedere før julen ringes inn.

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har nok unyttig stæsj gjemt innerst i skap og skuffer. Her er tips til håndfaste og ikke fullt så håndfaste gaver til den reiseglade.

Flyreiser

Hvorfor ikke heller gi bort en opplevelse i form av en reise? Mange flyselskaper og nettreisebyråer tilbyr reisegavekort. Du kan enten kjøpe et gavekort på en bestemt sum, eller du kan bestemme hvor og når mottakeren trenger et avbrekk og rett og slett bestille flybilletten selv. Billetten eller gavekortet kan printes ut, og pakkes inn. Fiks ferdig til julaften, uten å bevege deg utenfor døra.

Klimakvoter

I disse klimadager, er dette gaven for den miljøbevisste. Med klimabillett kan du betale for dine forurensninssynder, eller i dette tilfellet altså andres synder. På mittklima.no kan du endog krysse av for at klimabilletten er en gave, så utstedes den i mottagerens navn. Du betaler klimabilletten direkte på nett, og den sendes til din e-post adresse, slik at du kan skrive den ut og pakke den inn - alt i god tid før den 24.

Bot for flysynder

Reiseguide

Om du skal bestille en reiseguide i skriftlig form fra nettet, er du allerede for sent ute til å få den i havn før jul. Men du kan kjøpe reiseguider i mp3-form, som du laster ned fra nettet i løpet av noen minutter. Søk på mp3 og travel guide på Google, og du vil få mange tilbydere som kan hjelpe deg med dette. Heart Beat Guides selger eksempelvis mp3-guider til europeiske byer for mellom 3 og 4 pund (33 og 44 kroner). Også De norske bokklubbene selger mp3-lydbøker på nett, her kan du også finne faglitteratur i reisesjangeren. Mp3-boken London av Tor Åge Bringsværd koster eksempelvis 262 kroner om du laster den ned fra De norske bokklubbene.

Reisebøker

Det er bare fredag, og med søndagsåpne butikker er det fremdeles mulig å raide en bokhandel etter bøker. Reiseguider, bildebøker og atlas er fin-fine gaver. Eller hva med språkkurs? Det er mange fine, interaktive språkkurs på CD-rom, sjekk nettbokhandlene eller spør i bokhandelen. DinSide Reise har omtalt noen spennende reisebøker:


Reisemagasiner

Kjøp et abonnement på et reisemagasin til den reiseglade. Det finnes mange gode reisemagasiner å velge i, i sær om du også kan velge blant de engelskspråklige. Og kjøper du et amerikansk abonnement, kan du også glede deg over å få mye for pengene, den lave dollarkursen tatt i betraktning.

Her er noen reisemagasiner:
National Geographic Traveler: nationalgeographic.com/traveler/ 36 dollar (201 norske kroner) for ett års abonnement.
Conde Nast Traveller (Storbritannia): cntraveller.com 65 pund (727 norske kroner) for ett års abonnement
Conde Nast Traveler (USA): concierge.com 39,97 dollar (223 norske kroner) for ett års abonnement

Her finner du liste med flere blader.

Fra Neiman Marcus' gavekatalog ...
Fra Neiman Marcus' gavekatalog ... Vis mer


Reisestæsj

Det finnes usannsynlig mange kule reisedingser å få kjøpt, både via nettbutikker og i reiseutstyrsforretninger. Ettersom vi snakker om krisehjelp til julegaver nå som vi er såpass kloss oppi julen, avhenger tilbudet selvsagt i stor grad av hva som finnes av slike forretninger der du bor. Men globus skulle det i alle fall være mulig å få tak i (spør i bokhandelen), det samme gjelder støttestrømper for flyreisen (spør på apoteket eller hos bandasjist, men NB! Ikke til kjæresten, om hun ikke har bedt om det - kan tas ille opp ...). Dette originale tre-teltet (bildet) kan kanskje være noe, men da må du npk pakke inn bildet og legge det under juletreet, for om du bestiller nå så kommer det nok ikke frem til jul. Victoria Beckham kjøpte et slikt til sønnene sine tidligere i vinter. Teltet er designet av nederlenderen Dré Wapenaar, og står i årets julegavekatalog fra Neiman Marcus. Pris: 50.000 dollar, eller 279.423 norske kroner ...

Fortsatt god julehandel!


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer