Julenøtter - løsning og vinnere

Julen er over, og her er løsningen på årets julenøtter.

Publisert
Sist oppdatert

Julens hjernetrimmere fikk litt å jobbe med i DinSides julenøtt-konkurranse. I oppgavene beveget vi oss fra høye strikkhopp til restaurerte båtvrak. Her er løsningen og de fem som er trukket ut som vinnere av magebelter.

Jul på spansk

Deloppgavene og løsningsordet ser du under. Ordet i det blå feltet betyr jul på spansk, et land som også er gjenganger i flere av oppgavene.Løsningen på første oppgave er et kjent feriested der det er en fordel å kunne spansk, nemlig Cancun i Mexico. Andre oppgave er navnet på Frankrikes nasjonalsport, Petanque eller Boule. Tredje spørsmål henviser til Vasaskipet som ikke fikk seilt mange meter før det sank utenfor Stockholm. I fjerde oppgave er svaret Teide, Spanias høyeste fjell som ligger på Tenerife. Slottets gjestesuite har et populært kallenavn etter Nelson Mandela, svaret i femte oppgave. Spørsmål seks tar oss med til Sør-Afrika hvor du kan kaste deg ut i verdens høyeste strikkhopp fra Bloukrans River Bridge. Siste oppgave ber om etternavnet på en av verdens mest berømte arkitekter, mannen som mer enn noen annen har satt Barcelona på kartet, Antoni Gaudí.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer